Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.897
    %0.79
  • Dolar
    32.3656
    %0.12
  • Euro
    34.97
    %-0.19
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk Eğitim Sen’den 30’ncu yıl lokması
19 Haziran 2022 Pazar 17:10

Türk Eğitim Sen’den 30’ncu yıl lokması

Türk Eğitim Sen’in kuruluşunun 30’ncu yılı nedeniyle Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şubesi tarafından mevlit okutularak lokma dağıtımı yapıldı.

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şubesi tarafından Türk Eğitim Sen’in 30’ncu kuruluş yıldönümü bir dizi etkinlikle kutlandı. Geçtiğimiz günlerde Türk Eğitim Sen İl Kadın Kolları’nın, üyelerin katılımıyla gerçekleştirdiği doğa yürüyüşüyle başlayan etkinlikler, hakemsiz olarak düzenlenen ilçeler arası halı saha futbol turnuvasıyla devam etti. Hafta sonu Cumartesi günü ise sendikanın kurulmasına vesile olanların, vefat eden üyelerin, emekli ve çalışan üyelerin geçmişlerinin ruhlarına mevlit okutularak devam eden etkinlikler, sendika binasının önündeki Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi yanında gerçekleştirilen lokma dağıtımıyla sona erdi.

untitled-1y-001.jpg

“TEŞKİLATIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”

“Büyük Türk milletinin güvenine mazhar olmuş milli sivil toplum kuruluşu gözbebeğimiz sendikamız Türk Eğitim Sen 30 yaşında. Bugün hem eğitim çalışanlarının hem muhatap olduğumuz tüm kurum ve kuruluşların hem de toplumumuzun itibar gösterdiği, takdirle takip ettiği ve büyük bir saygınlıkla güven duyduğu bir teşkilat haline gelmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diyen Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Hiç şüphe yok ki, bu gururun sahibi, kuruluşumuzdan bugüne kadar Türk Eğitim Sen’e ihlas ve fedakarlıkla emek ve güç veren bütün emektarlarımızdır. Hep söyleriz; geçmişi yaşamayanlar ya da geçmişte yaşananları bilmeyenler, bugünün kıymetini anlayamazlar. Teşkilatımızı kuran büyüklerimiz, 30 yıl önce türlü yokluklar, engeller ve zorluklara rağmen Türk Eğitim Sen’e ruh verdiler. Nice badireleri, nice fedakarlıklarla aşarak bu onurlu yolculuğu sürdürdüler. Hepsinden önemlisi sendikal şuurdan yoksun bir ortamda, ahlaklı ve ilkeli sendikal mücadeleyi başlatarak, ‘Olmaz, yapılamaz’ denileni başardılar. Rabbim hepsinden razı olsun. Ahirete irtihal etmiş olan büyüklerimizi rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

untitled-1opy-002.jpg

“30 YIL ÖNCE SENDİKACILIKTA BİR MARKA DOĞDU”

Türk Eğitim Sen’in ilkeli ve mücadeleci duruşuna dikkat çeken Öztürk, “30’ncu yılımız olan 2022’de tarihimiz boyunca ulaştığımız zirve noktaya geldik. Son 1 yılda yaklaşık 65 bin yeni üye kaydı ve yaklaşık 38 bin net artışla büyük bir başarı sağladık. 18 Haziran 1992 tarihi, onurlu mücadelenin, Türk memur sendikacılığının yüz akı bir teşkilatın, İlkeli ve kararlı, mücadeleci sendikacılıkta bir markanın doğduğu tarihtir. Bu markada Atatürk ve gösterdiği hedefler var. Andımız, İstiklal Marşımız, bayrağımız, Türkçemiz var. Bağımsız, ilkeli kararlı mücadeleci sendikacılık var. Bu marka onurlu mücadelenin, umutlu geleceğin tek adresi. 30’ncu kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Bu kutlu yolda, mücadelede eden emeğini esirgemeyen, yürekli, cefakar yiğit insanlardan Allah razı olsun. Hayatını kaybetmiş olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları Cennet olsun” dedi.

untled-1-copy-001.jpg

MEVLİT OKUTULARAK LOKMA DAĞITILDI

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube olarak 30’ncu kuruluş yılını bir dizi etkinlikle kutlamak istediklerini belirten Öztürk, “Etkinlikler kapsamında İl Kadın Kollarımız, üyelerimizin katılımı ile doğa yürüyüşü yaptılar. İlçe temsilcilerimiz ilçeler arası halı saha turnuvası gerçekleştirdi ve ödül törenimizi geçtiğimiz hafta düzenledik. Son olarak da Sendikamız Türk Eğitim Sen’in kuruluş yıl dönümü nedeniyle 30 yıl önce Sendikamızın kurulmasına vesile olanların ve üyemiz iken vefat edenlerin ruhlarına, emekli ve çalışan üyelerimizin geçmişlerinin ruhlarına mevlit okuttuk. Mevlit sonrası tüm şehitlerimiz ve geçmişlerimizin ruhuna, kıymetli üyelerimiz hayrına lokma dağıtımı yaptık. 30’ncu yılımızı yürekten kutluyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

untitled-1-copy-061.jpg

Bu haber toplam 5241 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim