Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk Eğitim Sen’in yeni hizmet binası açıldı
27 Kasım 2022 Pazar 17:32

Türk Eğitim Sen’in yeni hizmet binası açıldı

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şubesi’nin yeni hizmet binası dualarla açıldı. Açılışta şehit öğretmenler de unutulmadı. Açılışın ardından Ahde Vefa Gecesi düzenlenerek emekli öğretmenler onurlandırıldı.

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şubesi, Mevlana Caddesi Yenigün Mahallesi’ndeki yeni hizmet binasına taşındı. Sendikanın yeni hizmet binası açılışı törenle Cuma günü gerçekleştirildi. Yoğun ilginin olduğu açılışa Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Seyit Ali Kaplan, Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilcisi Yılmaz Danabaşoğulları, Konfederasyona bağlı sendikaların başkan ve temsilcileri, Milliyetçi Hareket Partisi il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile çok sayıda Türk Eğitim Sen üyesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışta şehit öğretmenler de unutulmadı. Açılış sırasında başlayan yağmur ise rahmet ve bereket olarak yorumlandı. Ayrıca açılışın ardından Ahde Vefa Gecesi düzenlenerek emekli öğretmenlere plaket verildi.

sam-8755.jpg

ÖZTÜRK: “MUTLULUK DUYUYORUZ”

Yeni hizmet binası açılış töreninin ilk konuşmasını gerçekleştiren Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, uzun zamandır hayalini kurdukları hizmet binasını sendika ve üyelere kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.  “Bizim için çok güzel, onurlu ve gururlu bir gün” diyen Öztürk, üyelerinin her zaman hizmetin en iyisine layık olduğunun altını çizerek bu inanç ve azimle çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. Merhum lider Alparslan Türkeş’in 30 yıl önce “Kurulun” dediğini hatırlatan Öztürk, “O günden bugüne teşkilatımızın büyümesinde görev yapanları ve rahmete kavuşanları saygıyla anıyorum. Hepsinden Allah razı olsun. İyi ki böyle bir camiayı biraraya getirmişler ve 30 yıldır bizler vatan, millet, bayrak aşkıyla ülkemizin duruşunda savrulan yaprak olmadık. Tam tersine kenetlenerek büyüdük ve büyümeye devam ediyoruz” diyerek merhum lider Alparslan Türkeş’in doğum gününde yeni hizmet binasını açmanın da kendileri için ayrıca önemli olduğunu söyledi.

sam-8763.jpg

“ŞEHİTLERİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

“Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diyen Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan ise, hayatını kaybeden ve şehit olan tüm öğretmenleri de rahmetle andığını söyledi. Son olarak Arzu Özsoy ve Ayşenur Alkan öğretmenlerin şehit olduğunu hatırlatan Geylan, “Bu ülkenin şehitleri bitmez. Bu topraklar şehitler toprağı. Terör örgütü tarafından 40 yıldır 150’nin üzerinde öğretmenimiz katledildi” diyerek bazı şehit öğretmenleri hatırlattı ve şehitlerin asla unutulmayacağının altını çizdi.

sam-8761.jpg

“BUGÜNLERE KOLAY GELİNMEDİ, SENDİKACILIĞIN AMİRAL GEMİSİYİZ”

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube’nin yeni hizmet binasını açmaktan gurur duyduklarını söyleyen Geylan, “Türkiye Kamu Sen 550 bini aşan üyesiyle devasa bir kuruluş. Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen de aynı şekilde devasa bir kuruluştur. Bugünlere kolay gelinmedi. Geçmişte yaşananları bilmeyenler bugünün kıymetini anlayamaz. Sendikamız kurulduğunda imkansızlıklarla boğuşuyorduk. Sendikal anlayış yoktu ama bugün Türk memur sendikacılığının amiral gemisiyiz. Üyemiz olmayanların dahi takdirle, imrenerek takip ettiği bir sendikayız. Bugünlerin altında 30 yıllık bir bakiye var. Sendikamızın kuruluşundan bugüne emek veren herkesten Allah razı olsun. Yeni hizmet binamızın hem Antalya özelinde hem de Türkiye genelinde sendikamızın mücadelesinde hayırlar getirmesini diliyorum. Oğuz Öztürk Başkanımız ve Yönetim Kurulu nezdinde Antalya’daki bütün emektarlarımızı kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

sam-8774.jpg

“DEVLETİ EBED MÜDDET BİLİYORUZ”

30 yıl önceki kuruluş sürecinde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise, “30 yıl önce ‘Sendika kuracağız, hem ülkemize sahip çıkacağız hem de çalışanın hakkını, hukukunu arayacağız’ dediğimiz dönemlerde birçok insan buna inanmıyordu. Hem devleti sahiplenip hem millete sahip çıkarak geleceği tanzim eden, geçmişi unutmadan geleceğe yön veren bir sivil toplum kuruluşu olma noktasında kararlılığımızı ortaya koyarken bazıları ‘Bu nasıl olacak?’ diyordu. Hem devleti ebed müddet bileceksiniz hem de emeğin hakkını koruyacaksınız. Devleti ebed müddet biliyor ve sahip çıkıyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunu da sendikacılığımızın odak noktasına koyuyoruz” dedi.

sam-8784.jpg

“MUTLU ÇALIŞAN MUTLU TÜRKİYE İDEALİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Günübirlik sendikacılık anlayışına sahip olmadıklarının altını çizen Kahveci, “Ahlaki değerlerden yoksun bir sendikacılığı da benimseyemeyiz. Bizim bir sevdamız, ülkümüz, idealimiz var. Mutlu çalışan mutlu Türkiye idealini gerçekleştirmek için mücadele ediyoruz. Bizim diğer sendikalardan farkımız budur… Hedefimiz 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılında yetkili konfederasyon olarak toplu sözleşme masasına oturmaktır. Çalışacağız, üreteceğiz, yol göstereceğiz ama hak ettiğimizi de almasını bileceğiz. Bizim düsturumuz budur. Hiç kime Türkiye Kamu Sen’e farklı bir istikamet çizmeye çalışmasın” diye konuştu.

sam-8776.jpg

“TESTİYİ KIRANLA TAŞIYANI AYIRT ETME ZAMANI”

Terörizmle mücadelede Türkiye Kamu Sen’in Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Ordusu’ndan yana taraf olduğunu vurgulayarak sınır ötesi operasyonları desteklediklerine işaret eden Kahveci, sınır ötesi operasyonları eleştiren sendikalara tepki göstererek “Artık testiyi kıranla taşıyanı ayırt etme zamanıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti savaşmıyor, terörle, teröristle mücadele ediyor. Meşru müdafaa hakkını kullanıyor” diyerek isim vermeden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya tepkisini de dile getirdi.

sam-8768.jpg

“MESELELERE BÖYLE BAKMAK LAZIM”

Şehit öğretmenleri anarak “’Bu memleket için ha ekmeğini yemişim he kurşun yemişim’ diyerek toprağın kara bağrına düşen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diyen Kahveci, “Onlar o canı vermeselerdi biz bugün Antalya’da Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube’nin yeni binasının açılışını yapamazdık. Meselelere böyle bakmak lazım. Yeni binanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Katkısı olan, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“TÜRK EĞİTİM SEN GELECEK NESİLLERİN TEMİNATIDIR”

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ise, “Türk Eğitim Sen’in eğitim meşalesinin her geçen gün daha da harla yandığı yeni hizmet binasının açılışında bulunmaktan şeref duyduk. 30 yıldır bu meşale hiç sönmedi. Türk Eğitim Sen sadece sendika değil, gelecek Türk nesillerin teminatıdır. Türklüğün meşalesini taşıyan nesilleri yetiştirmekteki özverilerinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

DUALARLA AÇILDI

Konuşmaların ardından yeni hizmet binasının açılışı dualarla gerçekleştirildi.

316666632-1869902530009744-189250238175520152-n.jpg

VEFA GECESİ DÜZENLENDİ

Açılış töreninden sonra aynı gün akşam Antalya Öğretmenevi’nde Ahde Vefa Gecesi düzenlendi. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bu yıl 2’ncisi düzenlenen geceye Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Ali Kaplan da katıldı. Emekli öğretmenlere plaket takdim edilen gecede Barış Eken konser verdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

315320862-1869902000009797-6163125202386757502-n.jpg

Bu haber toplam 2798 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim