Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2244.816
    %0.02
  • Dolar
    32.3308
    %0.07
  • Euro
    35.1735
    %-0.06

Video Galeri

Yaşlı turistler, kış mevsiminde Alanya'yı tercih ediyor
Antalya'nın Alanya ilçesi kış mevsiminde yaşlı turistlerin uğrak adresi oluyor.
Kış mevsiminin ülkelerinde soğuk olması ve ekonomik olarak daha uygun gelen Alanya'yı tercih eden turistler, iklimin tercih nedenleri arasında en önemli faktör olduğunu söyledi.
Antalya'nın Alanya ilçesinde kış mevsiminde de turizm hareketi sürüyor. Her yıl kış mevsiminde tatil için Alanya’yı tercih eden emekli turistler, ülkelerinde soğuk hava nedeniyle kış aylarında havanın daha sıcak olduğu Alanya’yı tercih ediyor. Yaşlı turistlerin uzun sürelerdir kış aylarında Antalya ve Alanya bölgesine geldiğini ifade eden Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, ilçede kurmuş oldukları dostluklar olduğunu ve turizm elçisi gibi hareket ettiklerini ifade etti.
Ülkelerindeki ekonomik şartların da Türkiye’yi tercih etmelerinin bir diğer nedeni olduğunu ifade eden ALTİD Başkanı Sili, "Bu sene Avrupa’da genel anlamda ekonomik şartlarla doğru orantıda baktığımızda uzun süreli kalışlarda bizim vermiş olduğumuz fiyatlar ve hizmet onların emekli olmalı hasebiyle burada daha uygun rakamlara tatillerini geçirmelerine neden oluyor. Almanya, Hollanda gibi ülkelerde şu an tamamen soğuk bir hava var. Buraya geldikleri zaman hem psikolojik olarak kendilerini iyi hissediyorlar hem de uzun süreli kış dönemini burada geçirerek ülkelerine geri dönüyorlar. Ayrıca günlük alışveriş ve sosyal etkileşimlerin de harcamış oldukları rakamlar, ülkelerinin paralarıyla kıyaslandığında çok daha uygun. Kendi ülkelerinde satın alamayacakları hizmeti bizden alabiliyorlar. Bu noktada baktığımızda iki noktada da çok önemli. Kışın hareketliliği sağlamamız açısından bu insanların turizm elçisi gibi hareket etmeleri açısından ve bir diğer taraftan tatillerini çok daha uygun geçirmeleri açısından uzun süreli kalışlar gerçekleştiriyorlar" dedi.
Ayrıca, 2018 ve 2019 kış sezonuna oranla yüzde 10’luk artış olduğunu belirten Başkan Sili, bu rakamları artırmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
03 Şubat 2023 Cuma 02:53
İzlenme: 485
DİĞER VİDEOLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim