Bugün 17 Mayıs 2025 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    3996.585
    %0.04
  • Dolar
    38.8091
    %0.00
  • Euro
    43.2885
    %0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaşlıları sevindiren ziyaret
16 Mayıs 2025 Cuma 14:23

Yaşlıları sevindiren ziyaret

Özel Akdeniz Yaşlı ve Engelli Hasta Huzur Evi’ni ziyaret eden Türk Diyanet Vakıf-Sen Antalya Şube Başkanı Nuray Kaplan, Türk Enerji-Sen Antalya Şube Temsilcisi Esma Pehlivan ve üyeler, huzurevi sakinleriyle bol bol sohbet ederek onları sevindirdi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Antalya Şube Başkanı Nuray Kaplan ile Türk Enerji-Sen Antalya Şube Temsilcisi Esma Pehlivan ve beraberindeki üyeler, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede olduğu gibi Türkiye’de de 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle huzurevi ziyareti gerçekleştirdi. Özel Akdeniz Yaşlı ve Engelli Hasta Huzur Evi’ne ortaklaşa gerçekleştirilen ziyarette, huzurevi sakinlerine gül hediye edilerek çeşitli ikramlarda bulunuldu. Ziyaretten dolayı mutlu olan yaşlılar, Kaplan ile Pehlivan ve beraberindekilerle bol bol sohbet etti. Bir üyenin ney dinletisi ise huzurevi sakinlerini mest etti.

untitled-2-copy-051.jpg

“ONLARA DESTEK OLMAK HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU”

Engelliler Haftası dolayısıyla düşüncelerini paylaşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Antalya Şube Başkanı Nuray Kaplan, "Bu hafta, engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak, onların toplumsal hayata tam ve eşit katılımını desteklemek amacıyla çeşitli etkinliklerle değerlendiriliyor. Engellilik, yalnızca bireyi değil, tüm toplumu ilgilendiren bir konu. Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle, engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, onların potansiyellerini gerçekleştirmelerine olanak tanımak ve onlara destek olmak hepimizin ortak sorumluluğu” dedi.

untitled-1-copy-285.jpg

“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞABİLİRİZ”

Asıl engelin, fiziksel farklılıklar değil zihinlerdeki önyargılar olduğunu söyleyen Kaplan, “Empati kurarak, sevgi ve saygıyla yaklaşarak bu engelleri birlikte aşabiliriz. Engelli bireylerin de herkes gibi eğitim alma, çalışma, sosyal hayata katılma ve kendi potansiyellerini ortaya koyma hakları var. Onlara fırsat verildiğinde neler başarabileceklerini görmek, hepimiz için ilham kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

fbda1d27-b5a4-4331-921a-c8141473acb7.jpg

“EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİK”

Kaplan, son olarak şunları ifade etti:

“Bu anlamlı haftada, engelli kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Onların güçlü duruşları, hayata olan bağlılıkları ve azimleri hepimize örnek olmalı. Daha erişilebilir, daha kapsayıcı ve daha adil bir toplum için hep birlikte çalışmaya devam edelim. Engelliler Haftası kutlu olsun. Unutmayalım ki, en büyük engel sevgisizliktir. Sevgiyle tüm engelleri aşabiliriz." HABER: YUSUF KATRAĞ

c2319db3-21a3-4b15-8c3b-f355fa7d215b.jpg

Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim