

YERELDEN KALKINMA HAMLESİ: MERSİN’DE TURİZM EĞİTİMİ BAŞLADI
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm potansiyelini artırmak ve yerel halkın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla kırsal mahallelerde eğitim programı düzenledi.
Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen eğitimler Hamzabeyli, Uzuncaburç, Melemez ve Çömelek mahallelerinde yapıldı. Program kapsamında; kırsal turizm farkındalığı, yerel ürünlerin turizme kazandırılması, ziyaretçi memnuniyeti, konaklama hizmetleri, hijyen, pazarlama teknikleri ve sürdürülebilir turizm gibi birçok konuda teorik ve uygulamalı bilgiler verildi. Eğitimler, turizm uzmanı Erdal Çeri tarafından gerçekleştirildi.
Turizm Tanıtım Şube Müdürü Eylem Eren, Örnek Köy ve Arkeoköy projeleri kapsamında yürütülen çalışmalarla bölge halkında turizm bilinci oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Amacımız, turizm hareketliliğine doğrudan ya da dolaylı katılım sağlayacak vatandaşlarımızın bu sürece bilinçli şekilde dahil olması" dedi.
Turizm uzmanı Erdal Çeri ise Mersin'in güçlü bir turizm altyapısına sahip olduğunu ifade ederek, doğru planlama ile kentin kısa sürede turistlerin uğrak noktalarından biri haline gelebileceğini söyledi.
Uzuncaburç Mahalle Muhtarı Haluk Ünal, bölgenin tarihi zenginliğine dikkat çekerek, "Burası adeta tarihin cenneti" derken, Çömelekliler Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Muhsin Yılmaz da Jeoköy projesinin Türkiye'de örnek bir model olacağını vurguladı.
Eğitimlere katılan vatandaşlar ise verilen desteklerden memnun olduklarını belirterek, hem üretim hem de turizm açısından önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma ve turizm odaklı çalışmalarının süreceği bildirildi.


Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- İLK PRO-AM'İN GALİBİ NOYAN 4
- ’SARI ALTIN’ YENİDÜNYADA HASAT BAŞLADI: İÇ PAZARA 50-100 TL’YE, DIŞ PAZARA 4 DOLARA GÖNDERİLİYOR
- KURALLARI HİÇE SAYARAK PLAKASINI KAPATAN SÜRÜCÜYE 140 BİN TL CEZA
- TİCARİ TAKSİYLE GÖÇMEN KAÇIRAN 2 SÜRÜCÜYE 334 BİN 500 TL CEZA
- EMEKLİ MAAŞINI ÇEKMESİ İÇİN KİRACISINA GÜVENDİ, BAŞINA GELMEYEN KALMADI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































