

Yüksek Lisans Teziyle Yaklaşık 4 Milyon Orman Zararlısı Böcek İmha Edildi
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Korhan Meteris'in yüksek lisans tez çalışması çerçevesinde 2018'de kurulan feromon tuzakları ile yaklaşık 4 milyon Akdeniz Çam Kabuk Böceği yakalanarak imha edildi.
Meteris, tez çalışmasını, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün katkı ve destekleri ile Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yafes Yıldız danışmanlığında gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Mersin Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde 2018 yılında kurulan feromon tuzakları ile 3 milyon 993 bin 209 adet orman zararlısı Akdeniz Çam Kabuk Böceği (Orthotomicuserosus) yakalanarak imha edildi.
Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, tez çalışması kapsamında feromon tuzakları sık sık kontrol edilerek faydalı (avcı) türler kurtarılarak doğaya bırakılırken, aynı zamanda hedef tür olan Akdeniz Çam Kabuk Böceği harici tuzaklara düşen diğer türlerin tespit ve teşhisi yapıldı.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- ADANA’DA SAĞANAK YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ: YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, ARAÇLAR MAHSUR KALDI
- ANTALYA’DA 1825 METRE RAKIMLI ALACABEL’DE 10 SANTİM KAR
- ANTALYA’DA ÇATI UÇTU, ARACIN ÜZERİNE TABELA DEVRİLDİ, ELEKTRİK TELLERİ KOPTU
- ANTALYA'DA SİS, KUVVETLİ RÜZGÂR VE DEV DALGALAR
- SERİK’TE İKİ OTOMOBİLİN KARIŞTIĞI KAZADA 1 KİŞİ YARALANDI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































