Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya11 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2248.012
    %0.17
  • Dolar
    32.3309
    %0.09
  • Euro
    35.1876
    %-0.03

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Kurban Bayramı Hazırlıkları

07 Ağustos 2019 Çarşamba 12:25
Kurban bayramı giderek yaklaşırken şehrimizdeki yerel belediyeler de hazırlıklarını yapmaya devam ediyorlar. Bayramda kurban kesim yerlerinde sorun olmaması ve yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi tedbirlerini de şimdiden almaya başladılar. Kurban bayramına artık az bir süre kaldı.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi kurban kesim yerlerini belirledi. Bu yıl da Kömürcüler, Yeşilbahçe  ve Soğuksu Mahallerinde ücretsiz kurban kesim hizmeti verilecek. Kurban Bayramı’nda kaçan hayvanların zarar görmeden yakalanabilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için kurulan “Hayvan Yakalama Timi” ise bayram süresince görev başında olacak.
 
Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan kurban bayramı öncesinde vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için hazırlıklarını sürdürüyor.
 
Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü kurban kesim işleminin hijyenik ortamlarda yapılabilmesi için 3 yerde kurban kesim hizmeti verecek. Vatandaşlar Kömürcüler Mahallesinde bulunan Hayvan Pazarı ile Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı ve Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı’nda, Bayramın 1’nci ve 2’inci günlerinde veteriner hekim kontrolünde ücretsiz kurban kesim hizmetinden yararlanabilecek.   
 
Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen kurban kesim noktalarında zabıta ve güvenlik görevlileri de hazır bulunacak. Vatandaşlar kendilerine verilen sıra numarası ile kurbanlığını kasaplara teslim edecek. Vatandaşlar çayını kahvesini yudumlarken kasaplar, kurbanlığı kesip, parçalanmış ve poşetlenmiş şekilde sahibine teslim edecek. Kurbanlıkların hijyenik ortamlarda kesimini gerçekleştirmek için tüm ayrıntıların düşünüldüğü kesim yerlerinde, kesim sonrasında ortaya çıkacak kurban atıkları için de ayrıca atık toplama ekipleri oluşturuldu.   
 
Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından ise kurban rehberi bastırıldı. Kurbanlıkların nasıl seçilmesi, nasıl kesilip, hangi koşullarda saklanması gerektiğini anlatan broşür kurban bayramı öncesinde ve bayram süresince vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Kurban bayramında kaçan hayvanları yakalamak üzere bu yıl da Büyükşehir Belediyesi’nin “Hayvan Yakalama Timi” görev başında olacak.
 
Halka açık yerlerde, parklarda, yol kenarlarında, sağlıksız koşullarda hayvan satışı ve kesimi yapılmasını engellemek için zabıta ekiplerinin denetimleri bayram süresince aralıksız devam edecek. Belirlenen alanlar dışında kesim yapanlara veya kesilen hayvanın atıklarını sokağa bırakanlara Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası kesilecek. Vatandaşlar uyarı, şikayet ve kaçan kurbanlıkların yakalanması gibi taleplerini Alo Zabıta 153’a ve 249 50 70’i arayarak bildirebilecek.
 
Belediyelerin daha sorunsuz ve huzurlu bir bayram için bu hazırlıkları gerçekten mühim. Emeği geçenlere teşekkürler.
Bu yazı toplam 2159 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim