Yaklaşık 1 metre uzunluğunda ve 15 kilogram olduğu belirtilen balık, denize geri bırakıldı.
Alanya Sportif Olta Balıkçıları ve Spor Kulübü Derneğince bu yıl üçüncüsü düzenlenen balık tutma yarışmasına, 105 tekneyle 210 kişi katıldı. Yarışmaya Antalya merkezden katılan Talat Topal ve Yusuf Kara, Akdeniz’de çok nadir görüldüğü belirtilen mızrağa benzeyen uzun ve sivri buruna sahip merlin balığı yakaladı. Ekiplerin olta ile yakaladığı balık, uzun uğraşların sonucunda su yüzeyine çekilebildi. Bu balığın nadir olarak görüldüğünü bilen iki balıkçı, oltayı balıktan kurtararak geri bıraktı. Balıkçıların hareketi, yarışma komitesi tarafından büyük takdir topladı. Balıkçılar bu davranışı ile yarışmada jüri özel ödülüne layık görüldü.
Ödül töreninde konuşan balıkçı Yusuf Kara, "Bu turnuvada güzel bir balık yakaladık. Akdeniz'de çok nadir görülen bir balıktı. Kılıç balığı familyasından bir balıktı. Bu balığı yakaladığımız ve bıraktığımız için ödülü bize layık görenlere teşekkür ederim" dedi.
Video Galeri
Akdeniz’de nadir görülen merlin balığını denize geri bıraktılar
Alanya ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen balık tutma yarışmasına katılan 2 balıkçı, Akdeniz’de nadir görüldüğü belirtilen, mızrağa benzeyen uzun ve sivri buruna sahip merlin balığı yakaladı.
04 Kasım 2021 Perşembe 01:37
İzlenme: 638
DİĞER VİDEOLAR
SPOR
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
SON DAKİKAGünün Tüm Haberleri »
- 00:28 KAHRAMANMARAŞ’TA TRAFİK KAZASI: 2 YARALI
- 20:53 HATAYSPOR’DA HUGO ALMEİDA DÖNEMİ
- 19:13 'PAYLAŞIMDA ADALET YOK'
- 19:08 MERSİN’DE OTOMOBİL DİREĞE ÇARPTI: 1 ÖLÜ
- 19:05 DELEGE SEÇİMİ İPTAL EDİLDİ
- 18:31 ERBAKAN: ZAFER YAKINDIR
- 18:18 ADANA’DA SOPALI KAVGA: 1 ÖLÜ, 1 AĞIR YARALI
- 18:08 ARACIN NEDEN OLDUĞU ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim