Bugün 13 Aralık 2025 Cumartesi
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    5897.703
    %-0.04
  • Dolar
    42.6861
    %0.00
  • Euro
    50.1507
    %0.00

Video Galeri

Alzehimer hastaları tıbbi aromatik bitkiler dikti
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi Mavi Ev’de hasta ve hasta yakınları aromatik bitkiler dikti.

Lavanta, biberiye, kekik ve adaçayı fidanlarını Mavi Ev’in bahçesine diken alzheimer hastaları, etkinliğin kendilerini toprakla uğraştıkları günlere götürdüğünü söyledi. Bitkilerin bakımlarını da alzheimer hastaları yapacak, aromatik bitkilerin kokuları ise tedavilerinde önemli bir yer tutacak.

“Proje en başında fayda sağladı”
Pandemi döneminde Mavi Ev’i kapatmak zorunda kaldıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Ethem Sardoğan, “Alzheimer hastaları ve yakınları da bu durumdan olumsuz etkilendi. Merkezimizi tekrar açtığımızda çok mutlu oldular. Alzheimer hastalarını rehabilite etmek için aromatik bitkileri bahçemize diktik. Toprağa dokunmaları hastalarımızı çok mutlu etti. Projemiz daha en başında fayda sağlamış oldu” dedi.

18 Kasım 2021 Perşembe 02:23
İzlenme: 649
DİĞER VİDEOLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim