Lavanta, biberiye, kekik ve adaçayı fidanlarını Mavi Ev’in bahçesine diken alzheimer hastaları, etkinliğin kendilerini toprakla uğraştıkları günlere götürdüğünü söyledi. Bitkilerin bakımlarını da alzheimer hastaları yapacak, aromatik bitkilerin kokuları ise tedavilerinde önemli bir yer tutacak.
“Proje en başında fayda sağladı”
Pandemi döneminde Mavi Ev’i kapatmak zorunda kaldıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Ethem Sardoğan, “Alzheimer hastaları ve yakınları da bu durumdan olumsuz etkilendi. Merkezimizi tekrar açtığımızda çok mutlu oldular. Alzheimer hastalarını rehabilite etmek için aromatik bitkileri bahçemize diktik. Toprağa dokunmaları hastalarımızı çok mutlu etti. Projemiz daha en başında fayda sağlamış oldu” dedi.
Video Galeri
Alzehimer hastaları tıbbi aromatik bitkiler dikti
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi Mavi Ev’de hasta ve hasta yakınları aromatik bitkiler dikti.
18 Kasım 2021 Perşembe 02:23
İzlenme: 614
DİĞER VİDEOLAR
SPOR
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
SON DAKİKAGünün Tüm Haberleri »
- 00:28 KAHRAMANMARAŞ’TA TRAFİK KAZASI: 2 YARALI
- 20:53 HATAYSPOR’DA HUGO ALMEİDA DÖNEMİ
- 19:13 'PAYLAŞIMDA ADALET YOK'
- 19:08 MERSİN’DE OTOMOBİL DİREĞE ÇARPTI: 1 ÖLÜ
- 19:05 DELEGE SEÇİMİ İPTAL EDİLDİ
- 18:31 ERBAKAN: ZAFER YAKINDIR
- 18:18 ADANA’DA SOPALI KAVGA: 1 ÖLÜ, 1 AĞIR YARALI
- 18:08 ARACIN NEDEN OLDUĞU ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim