Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Video Galeri

"Zeytinburnu Belediyesi AFAD Kentsel Arama Kurtarma Ekibi” İstanbul'a döndü
Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını tamamlayan Zeytinburnu Belediyesi AFAD Kentsel Arama Kurtarma Ekibi, çalışmalarını tamamlamasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Osman Dinç ile beraber bölgeden İstanbul’a döndü.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketinin hemen ardından, felaketten büyük ölçüde etkilenen Gaziantep Nurdağı ve Hatay’a yardıma koşan Zeytinburnu Belediyesi AFAD Kentsel Arama Kurtarma Ekibi, bölgede arama kurtarma personelleriyle çalışmalara destek verdi. Belediyeye bağlı olan AFAD Kentsel Arama Kurtarma Ekibi, Gaziantep Nurdağı’daki çalışmalarının tamamlanmasının ardından İstanbul’a geldi.
 
Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Dinç İstanbul Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, ‘’Ülkemizde Kahramanmaraş merkezli ve çevre illerin de yoğun hasara neden olan deprem haberini alır almaz ekibimizle birlikte AFAD koordinesinde yola çıktık. Sabah 08.00 itibariyle arama kurtarma ekibimiz, mobil mutfak tırımız ve diğer arkadaşlar ile hep birlikte yola çıktık, tabii büyük bir yıkım. AFAD bizi direkt Gaziantep'in Nurdağı ilçesine yönlendirdi. Ekibimiz o günden itibaren orada arama kurtarma faaliyetlerine başladı. Biz de belediye olarak buradan her türlü desteği vermeye gayret ettik. Arkadaşlarımız canhıraş bir şekilde o bölgede çalışmalarına AFAD koordinesinde devam ettiler” ifadelerini kullandı.
 
Zeytinburnu Belediyesi AFAD Kentsel Arama Kurtarma Ekibi’nin lideri Şakir Ali Okuyucu deprem meydana geldikten sonra afet yönetim merkezi üzerinden AFAD ile koordine halline geldiklerini kaydetti. Arama kurtarma çalışmalarında fiili olarak 2 enkazda 12 kişiyi canlı olarak enkaz altından kurtardıklarını söyleyen Okuyucu, "15 binada sismik arama tarama faaliyetleri gerçekleştirerek diğer arama kurtarma ekipleriyle koordineli çalışmalar icra ettik. Faaliyetlerimizin yanı sıra belediyemizin bölgede başlattığı iyileştirme faaliyetlerinde de diğer arkadaşlarımız seve seve gönüllü olarak yer aldılar. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun" diye konuştu.
16 Şubat 2023 Perşembe 10:04
İzlenme: 493
DİĞER VİDEOLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim