Bugün 20 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2499.929
    %-0.15
  • Dolar
    32.215
    %0.05
  • Euro
    34.8806
    %0.18
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“112 çalışanlarının özlük ve sosyal hakları iyileştirilmeli”
08 Mayıs 2024 Çarşamba 16:33

“112 çalışanlarının özlük ve sosyal hakları iyileştirilmeli”

Türk Büro-Sen, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının sorun ve taleplerini, eş zamanlı açıklama ile tüm Türkiye genelinde gündeme taşıdı. Antalya’daki açıklamayı gerçekleştiren Şube Başkanı Yılmaz Danabaşoğulları, 112 çalışanlarının özlük ve sosyal hakları

Türk Büro-Sen, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının sorun ve taleplerini, eş zamanlı açıklama ile tüm Türkiye genelinde gündeme taşıdı. Antalya’daki açıklamayı gerçekleştiren Şube Başkanı Yılmaz Danabaşoğulları, 112 çalışanlarının özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesini istedi.

 

Türk Büro-Sen tarafından 112 çalışanlarının sorun ve talepleriyle ilgili tüm illerde eş zamanlı olarak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlükleri önünde basın açıklaması yapıldı. 112 çalışanlarının özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizen, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Antalya Şube Başkanı Yılmaz Danabaşoğulları, tek tek sorun ve talepleri sıralayarak, Türk Büro-Sen’in 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının sorun ve taleplerinin takipçisi olduğunu vurguladı. Türk Büro-Sen tarafından tespit edilen sorunların giderilmesi ve taleplerin karşılanması ile şartların iyileştirilmesi durumunda, 112 personelinin memnuniyetinin ve kurum aidiyetinin artacağını vurgulayan Danabaşoğulları, bunun da sunulan hizmetin kalitesini artıracağını söyledi.

img-2004.jpg

“112 PERSONELİ ÖNEMLİ BİR GÖREV YAPIYOR”

112 Acil Çağrı Merkezlerinin devlet hayatına yeni giren bir kurum olduğuna dikkat çeken Danabaşoğulları, “112 Acil Çağrı Merkezleri, insan hayatına dokunarak önemli bir görev ifa etmekte ve personeli mesai mefhumu gözetmeksizin yoğun ve tempolu bir şekilde çalışmakta. Çağrı Merkezi Personeli, ülke çapında yaşanan her acil yardım çağrısını, konuyla ilgili en yakın yardım ekibine ileterek yaşanabilecek birçok olumsuzluğun önüne geçmekte. Bunu yaparken doğru bilgiye ulaşmak için zamanla yarışmakta ve doğru yönlendirme yapmanın hayati önem taşıdığı bilinciyle hareket etmekte” diye konuştu.  

img-2010.jpg

“SORUNLAR ÇÖZÜLÜRSE HİZMET KALİTESİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKAR”

Kurulduğu günden beri 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının sorunları ile ilgili Türk Büro-Sen olarak Bakanlık ile yaptıkları görüşmeler neticesinde, yetkililerin yaptığı olumlu çalışmalara rağmen, artan iş yükü ve yeni eklenen görevlerle mevcut sorunlara yenilerinin eklendiğini söyleyen Danabaşoğulları, “Sendikamızca ortaya koyduğumuz sorun ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerimizin dikkate alınması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının veriminin yükseleceği, motivasyonunun artacağı, kuruma aidiyet duygusunun gelişeceği ve çalışma barışı ile birlikte hizmet kalitesinin de en üst düzeye çıkacağı değerlendirilmekte” diye konuştu.

 

“YIPRANMA HAKKI VERİLMELİ”

112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesini talep ettiklerinin altını çizen Danabaşoğulları, diğer sorun ve talepleri şöyle sıraladı:

“112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları radyasyonlu ortamda görev yapmaları nedeniyle çeşitli meslek hastalıkları ile karşı karşıya kalmakta. Onun için kurum çalışanlarına yıpranma hakkı verilmeli. Mevcut 112 Acil Çağrı Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği günün şartlarına uygun hale getirilmeli. Ayrıca çalışma saatleri eşitsizliği giderilmeli. 657 sayılı Kanunun 99’uncu ve 178’inci maddelerinde yer alan fazla çalışma ücretinin 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına da ödenmesiyle bu ücret, resmi tatil ve bayram günlerinde normal günlerden farklı değerlendirilmeli. Yetersiz olan personel sayısının artırılarak genele yaygın vardiya düzenlemesine gidilmeli. İllerin vardiya sistemi belirlenirken personel sayısı, çağrı yoğunluğu ve ulaşım ile yemek sorunu dikkate alınmalı. Hedefi olan çalışanın daha verimli olacağı göz önünde bulundurularak, ara yönetici kadroları ihdas edilmeli. Günlük çağrı ortalaması makul sınırın oldukça üstünde olan illerde ivedi olarak yeni personel istihdamı sağlanmalı. İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 19 Eylül 2019 tarihli yazısında da belirtildiği üzere, 112 Acil Çağrı Merkezlerinde faaliyetlerin daha sağlıklı sunulabilmesi için, 112 Çağrı Merkezi personeli Valiliklere bağlı başka birimlerde görevlendirilmemeli.”

 

“EK ÖDEME ORANLARINA İLAVE EDİLEN 10 PUAN, BÜTÜN UNVANLARDAKİ PERSONELE UYGULANMALI”

2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmenin 21. Maddesi gereğince 112 Acil Çağrı Merkezlerinde çalışan personelden yalnızca “Çağrı Karşılama Memuru” unvanlı personelin ek ödeme oranlarına 10 puan ilave edildiğini hatırlatarak, 7. Dönem Toplu Sözleşmede de devam eden bu haktan, aynı kurumda çalışan ve kadro unvanları farklı olsa da aynı işi yapan personelin yararlanamadığına dikkat çeken Danabaşoğulları, çağrı karşılama memuru kadrosunda görevli personelin lehine yapılan düzenlemenin bütün unvanlardaki personel için de uygulanması gerektiğini vurguladı. Danabaşoğulları son olarak, “112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görev yapan diğer Bakanlıklara bağlı çalışanların, farklı ödemelerle mağduriyetleri bir ölçüde giderilmekteyken, ilk çağrıyı alarak süreci başlatan ve Tayın Bedelinden yararlanamayan 112 Acil Çağrı Müdürlüğü personeline ivedi olarak Tayın Bedeli verilmesi sağlanmalı” ifadelerini kullandı. HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 493 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim