Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2389.553
    %-0.23
  • Dolar
    32.3413
    %-0.04
  • Euro
    34.8304
    %0.20

İSA KAVLAK / BENCE

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSA KAVLAK / BENCE

38'inci yılında Son Haber

21 Nisan 2024 Pazar 11:30

20 Nisan 1987 tarihinde güneşli ve ılık bir bahar gününde Antalya gündemini belirlemek üzere okuyucu ile buluşarak yayın hayatına “Merhaba” diyen gazetemiz Son Haber bugün 38 yaşında.

Yayın hayatına başladığı tarihte Antalya’da günlük olarak yayınlanan gazete sayısı sadece bir parmakları kadardı.

O tarihlerde çocuk denecek yaşta iken, gazetenin matbaasında ve dağıtımında çalışmaya başlamış birisi olarak, bugünlere kadar geçen sürecin de canlı tanıklarından birisi olmanın haklı gururunu yaşıyorum.

Yaklaşık 15 yıl, Antalya Son Haber Gazetesi’nde görev yapıp, zamanın getirdiği şartlar dolayısıyla farklı yayın organlarında çalışmaya devam ettikten sonra, bu yılın başından itibaren tekrar ilk göz ağrım olan Son Haber’in yayın kadrosuna dahil olmanın heyecanını yaşıyorum.

Geride kalan 37 yıllık süreçte teknikler, şartlar ve imkanlarda yaşanan değişimler de gözden kaçmadı.

Tipo olarak başlayan baskı, önce offset ardından webb teknolojisi ile tanıştı. Dizgi sistemi bilgisayar sistemine entegre olurken, resmi ilan dağıtım sistemi Basın İlan Kurumu aracılığı ile yapılmaya başladı. Kısacası, geride kalan 37 yılda çok şey değişti. Değişmeyen tek şey; “Heyecanımız…” Her gün okuyucuya ulaşacak haberlerin titizlikle ayıklanıp sayfalara yerleştirilmesi bile bu heyecanımızın bir tezahürü.

Kimler geldi, kimler geçti?

Onlarca yerel gazete yayına başladı bu süreçte… Kimisi kapandı, kimisi devir oldu, kimisi yayın hayatlarına devam ediyor.

Onlarca kişi mesleğe adım attı, nice başarılı gazeteciler yetişti, nice başarılı meslektaşımız hayatlarını kaybetti.

Dile kolay, dolu dolu 37 yıl…

Yağmur demeden, çamur demeden elinize ulaşan Gazetemiz Son Haber’de, bu güne kadar onlarca arkadaşımız çalıştı emek verdi, emekli olup hayatını emekli olarak sürdürürken, aynı heyecanı görevine devam eden mesai arkadaşlarımla paylaşmanın gururuyla sizlerle bu sütunlardan paylaşmanın mutluluğu var içimde.

Söz uçar, yazı kalır…

Gazeteciler zamanın tanığı, gazeteler ise zamanın tutanaklarıdır bir anlamda.

Atamızın da ifade ettiği gibi; “Gazeteciler; gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır.” İşte o zaman basın hür olur, yol gösterici olur, yön belirleyici olur.

Evet; bir söz vardı; “Biz buraya yeni gelmedik, geri geldik” diye… Aynen öyle oldu.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazetemizin 38. yayın yılını kutlarken, başta okuyucularımız olmak üzere, abone olarak, ilan vererek gazetelerin yaşaması için destek veren bütün sivil toplum kuruluşlarına, Antalya Valiliğine, Antalya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere belediyelerimiz Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı, Manavgat ve Aksu Belediyelerine, Basın İlan Kurumu Antalya Şubesi personeline, gazetemizin dağıtım işlerini aksatmadan gerçekleştirerek sizlere ulaşmamızı sağlayan Kurye Bilge-Metin Aşula’ya ve baskımızı gerçekleştiren Arslan Güneydoğu Matbaacılık personeline de ayrı bir teşekkür etmek isterim.

Nice yaşlara hep birlikte, sağlıcakla…

Bu yazı toplam 3419 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim