Bugün 20 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2499.929
    %-0.15
  • Dolar
    32.215
    %0.05
  • Euro
    34.8806
    %0.18

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi

09 Haziran 2022 Perşembe 14:17

Çevreye duyarlı ve kent hassasiyetlerini önceleyen projeler ilimiz için oldukça önem taşıyor.

Daha sağlıklı bir ortam ve çevre temizliği açısından ortaklaşa yürütülecek çalışmaların ne kadar önem taşıdığını son yıllarda hep birlikte görmekteyiz.

Bu manada çevre eğitimi ile bilinçlendirme hususu çok geniş manada değerlendirilmesi gereken bir konu.

Hepimiz için önem taşıyan çevre temizliği, doğanın korunması ve atıkların yeniden değerlendirilmesi konusunda atılan ve atılacak her adım da desteklenmeli.

Bugün de bir çalışmadan söz edeceğim.

Sürdürülebilir ve yaşanabilir bir Antalya hedefiyle çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre projelerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye’de örnek olacak bir projeyi daha hayata geçiren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’ni törenle hizmete açtı.

 

Ödül töreninin ardından protokol üyeleri kreş öğrencileriyle birlikte merkezin açılış kurdelesini kesti.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan öncülüğünde Güzel Sanatlar Fakültesi ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde öğrenciler tarafından belediyenin hurdaya çıkmış atık malzemelerinden üretilen sanat eseri de sergilenecek.

Merkezde aynı zamanda Manavgat yangınında zarar gören ağaçlardan Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri sayesinde hayat bulan eserler de yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde çocuklar başta olmak üzere farklı hedef kitlelerine aylık yapılan programlar dahilinde interaktif çevre eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları verilecek, açık ve kapalı çevre atölyeleri düzenlenecek. Merkezde, güneş ve rüzgar enerjisi ile elektrik üretimi, lavabo ve yağmur sularının yeniden kullanıldığı gri su arıtma sistemi, kompost üretimi, alternatif tarım uygulamaları, atıktan sanata dönüşen eserlerin sergilendiği çok amaçlı müze, sanal gerçeklik, dijital çevre oyunları, kurakçıl peyzaj gibi pek çok çevreci uygulamalar ve çevre teknolojiler sergilenecek. Merkezde ayrıca çevre konulu söyleşiler, toplantılar, sergiler yapılacak. İnovasyon projelerinin gösterileceği,

fikir ve bilgi paylaşımlarının yapılacağı merkez sürekli dinamik ve yaşayan bir alan olarak Antalyalılara hizmet verecek.

Bu tarz projelerin yaygınlaşması lazım.

Sağlıklı günler diliyorum.

Bu yazı toplam 294 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim