Bugün 20 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2520.704
    %0.66
  • Dolar
    32.1973
    %-0.01
  • Euro
    35.0038
    %-0.26
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Eğitimde şiddetin yeri yoktur”
09 Mayıs 2024 Perşembe 17:50

“Eğitimde şiddetin yeri yoktur”

İstanbul’da okuldan atılan bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Okul Müdürü İbrahim Oktugan için rahmet dileyen Eğitim Gücü Sen Antalya İl Başkanı Yıldız Albayrak Sargın, “Eğitim Çalışanlarına Şiddet Yasası”nın bir an önce çıkarılması

İstanbul’da okuldan atılan bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Okul Müdürü İbrahim Oktugan için rahmet dileyen Eğitim Gücü Sen Antalya İl Başkanı Yıldız Albayrak Sargın, “Eğitim Çalışanlarına Şiddet Yasası”nın bir an önce çıkarılmasını isteyerek, “Eğitimde şiddetin yeri yoktur” dedi.

 

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası (EĞİTİM GÜCÜ SEN), İstanbul Eyüpsultan’daki özel bir okulda müdürlük yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan’ın okuldan atılan bir öğrenci tarafından vurularak yaşamını yitirmesi üzerine tüm Türkiye genelinde basın açıklaması yaparak eğitim çalışanlarına yönelik şiddete tepki gösterdi. Dün, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri adına konuşan Eğitim Gücü Sen Antalya İl Başkanı Yıldız Albayrak Sargın, 2 gün iş bırakma kararı aldıklarını bildirdi.

img-2027.jpg

“ÖĞRENCİ VE VELİLERİN GÜVENLİĞİ DE TEHLİKEDE”

Eğitim çalışanlarının karşılaştığı şiddet olaylarını kınayarak, bu soruna çözüm bulunmasını istediklerini vurgulayan Sargın, “İstanbul’da okulda uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat eden Okul Müdürümüz İbrahim Oktugan’a Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve eğitim camiamıza baş sağlığı diliyoruz. Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, idareciler ve eğitim çalışanları olarak, artan şiddet vakaları karşısında sessiz kalmayı reddediyoruz. Son dönemde eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarının artması, sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Eğitim çalışanlarına yönelik yapılan fiziksel ve sözlü saldırılar, sadece çalışanların can güvenliğini tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda öğrenci ve velilerin de güvenliğini tehlikeye atıyor” dedi.

img-2042.jpg

“EĞİTİM ÇALIŞANLARININ CAN GÜVENLİĞİ ARTIK MEB’İN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ OLMALI”

Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenen Sargın, “Eğitim çalışanlarının can güvenliği artık MEB’in birinci önceliği olmalı. Gerekli önlemlerin alınması ve şiddetin her türlüsüne karşı sıfır tolerans politikasının benimsenmesi gerekmekte. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ciddiyetinin farkında olduğumuzu ve bu sorunun çözümü için adım atılması gerektiğini vurguluyoruz. Eğitim çalışanlarının insanca yaşayabilecekleri bir çalışma ortamı sağlanmalı ve hak ettikleri değeri görmelidir” ifadelerini kullandı.

img-2032.jpg

“EĞİTİMDE ŞİDDETİN YERİ YOKTUR”

“Eğitim Çalışanlarına Şiddet Yasası”nın bir an önce çıkarılmasını talep ettiklerinin altını çizen Sargın, “Okullarımıza yeterli sayıda güvenlik görevlisi temin edilmesini istiyoruz. Bu yasal ve somut adımlar atılmadan, eğitim çalışanlarının güvenliği sağlanamaz. ‘Yarın da sen olabilirsin, öğretmenim’ diyerek, hepimizin bu tehlikelere karşı savunmasız olabileceğini hatırlatıyorum. Hiçbirimiz bu tür bir tehlike ile yüz yüze kalmayı hak etmiyoruz. Eğitim Gücü Sendikası olarak, eğitim çalışanlarının güvenliği için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu zorlu mücadelede tüm eğitim çalışanlarını yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü unutmayın, eğitim herkesin hakkıdır ve eğitimde şiddetin yeri yoktur” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

img-2036.jpg

Bu haber toplam 577 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim