Bugün 20 Mayıs 2024 Pazartesi
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2511.269
    %0.28
  • Dolar
    32.2117
    %0.03
  • Euro
    35.01
    %-0.23
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yavruyken otomobilin çarpıp felç bıraktığı köpek, esnafın maskotu oldu
10 Mayıs 2024 Cuma 10:03

Yavruyken otomobilin çarpıp felç bıraktığı köpek, esnafın maskotu oldu

Isparta'da 11 yıl önce geçirdiği kaza sonucu ayakları felç olan Diren isimli köpek, kırtasiye sahibi ve çalışanları tarafından kendisine uzanan yardım...

Isparta'da 11 yıl önce geçirdiği kaza sonucu ayakları felç olan Diren isimli köpek, kırtasiye sahibi ve çalışanları tarafından kendisine uzanan yardım eli sayesinde Isparta'nın maskotu oldu.

Isparta'da 11 yıl önce geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu iki arka ayağı felç olan Golden cinsi köpeğe Isparta merkezde bulunan bir kırtasiye sahibi ve çalışanları sahip çıktı. 11yıl önce yardım eli uzatılan sokak köpeğine gerekli fizik ve ilaç tedavileri uygulandıktan sonra "Diren" ismi verildi. Sağlığına kavuşan ancak 2 ayağını kullanamayan Diren köpek, Isparta'nın maskotu oldu.

11 yıldır Diren'e baktıklarını söyleyen Nurullah Sayınbaş, "11 yıldır burada bakıyoruz. Yavruyken geçirdiği bir kaza sonucu arka ayakları tutmuyor. Bakıma muhtaç olduğu için sahiplendik kitabevi olarak. Gerekli bakımı tedavileri görüldü. Yıllardır dükkanımızda bakımını sağlamaktayız. Diren Isparta halkı tarafından bilinen, sevilen bir köpek haline geldi. Adeta bu caddenin maskotu olmuş durumda" dedi.

Diren'in yürüyebilmesi ve koşabilmesi için yürüteç yaptırdıklarını söyleyen Sayınbaş, "İnsanlardan sürekli Diren hakkında geri dönüş alıyoruz. "Protez bacak, yürüteç yaptıralım mı? Var mı ?" diye soruyorlar ama insanlarımızın akıllarında şüphe kalmasın. Diren'in yürüteci, protez bacağı var ama hareketlerini kısıtladığı için kullanmamasını uygun gördük. Dükkanın içerisine rahatça girip çıkabilmesi, akşam kapanış yaptığımız zaman rahatça hareket edebilmesi açısından kullanmıyoruz. Biraz da yaşlandığı için hareketleri kısıtlandı. İlk geldiği zamanlar gerekli fizik tedavileri aldıktan sonra daha rahat hareket edebiliyor bazen ayağa kalkıp koşabiliyordu. Yaşından kaynaklıda hareketleri biraz kısıtlandı. Kimsenin bir şüphesi olsun istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Sokaktan geçen insanlar Diren'i soruyor

Konuşmasının sonunda Isparta'da Diren'e karşı insanların ilgili olduğunu söyleyen Sayınbaş, "Gerek müşterilerimiz gerekse sokaktan geçen insanlar Diren'i sevmek için bize soruyorlar. Diren içeride olduğu zaman "Diren nerede? Sevelim" gibi geri dönüşler alıyoruz. Gelen insanlar Diren'i sevmeden gitmek istemiyor. Mamasını almak isteyenler bile oluyor ama biz gerek görmüyoruz. Bütün ihtiyaçları ve bakımını biz karşılıyoruz. Bizim himayemiz altında" açıklamalarında bulundu.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 384 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim