Bugün 10 Mayıs 2025 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4146.904
    %0.01
  • Dolar
    38.744
    %0.00
  • Euro
    43.3975
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya’da “KADES” uygulaması bir kadının hayatını kurtardı
06 Aralık 2020 Pazar 00:03

Antalya’da “KADES” uygulaması bir kadının hayatını kurtardı

Antalya'da Kadın Destek Uygulaması (KADES) ihbarı bir kadının hayatını kurtardı.

Antalya'da Kadın Destek Uygulaması (KADES) ihbarı bir kadının hayatını kurtardı. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan ve boşandığı karısının kaldığı evin kapısına dayanan koca, kaza ile silahıyla kendini ayağından yaraladı. Uzun süre polis tarafından ikna edilmeye çalışılan eski koca, Özel Harekat Polisinin operasyonuyla bina içerisindeki merdivenlerde etkisiz hale getirildi.

Antalya polisini alarma geçiren olay, saat 21.30 sıralarında Muratpaşa ilçesine bağlı Memurevleri Mahallesi Turgut Reis Caddesi üzerindeki 4 katlı apartmanın içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eşinden boşanan Ayşe K. (35), evi tadilat gördüğü için 7 yaşındaki çocuğuyla birlikte eski eşinin annesi ile babasının kaldığı eve geldi. Ayşe K.'nın evde olduğunu öğrenen Alper T.A. (40) tabancayla birlikte bina içerisine girip kapıya dayandı. Kapıyı açmayıp oldukça korkan Ayşe K., daha önceden cep telefonuna yüklediği KADES uygulamasının butonuna bastı. Bu sırada kapı önünde beklemeye devam eden Alper T. A., tabancasının süngüsünü çekerken çıkan kurşunla yanlışlıkla kendisini yaraladı.

Ekipler 3 dakika içerisinde olay yerine geldi

Ayşe K.'nın butona basmasının ardından 3 dakika içerisinde resmi ekipler olay yerine ulaştı. Şahsı ikna etmeye çalışırken silah sesini duyan ekipler, çelik yeleklerini giyerek çevre güvenliği alıp caddeyi araç trafiğine kapattı. Olay yerine takviye olarak özel harekat polisi, ambulans ve itfaiye ekipleri istendi.

Çatıdan gaz bombasıyla etkisiz hale getirdiler

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, şahsı yakalamak için operasyon hazırlığı yaptı. Bina sakinleri ile çevre binadaki vatandaşlar, balkon ve pencerelerden olan biteni izlemeye çalıştı. Özel hareket polislerinden bir ekip bina içerisine kapıdan girerken, bir diğer ekip ise itfaiye merdiveniyle ulaştığı çatıdan içeriye gaz bombası attı. Neye uğradığını şaşıran Alper T. A., çatıdan giren ekipler tarafından etkisiz hale getirildi.

Sol ayağından yaralanan Alper T. A., tedavi edilmek üzere Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Öte yandan operasyon esnasında bir Özel Harekat Polisi, kulağından hafif şekilde yaralandı. Polise ilk müdahale, olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 762 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim