




Başkent’te Dilenci Operasyonu
Başkent'te zabıta ve polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla dilencilere yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda yakalanan çoğu Suriyeli yaklaşık 15 dilenci, toplama merkezlerine götürüldü.
Başkent'te Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nca Asayiş Çocuk Şube ve ilçe zabıta ekiplerinin de desteğiyle 5 merkez ilçe ile Sincan ve Etimesgut ilçelerinde dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. İşlek kavşaklarda bebekleriyle duygu sömürüsü yaparak dilencilik yapan çoğu Suriyeli yaklaşık 15 dilenci yakalandı. Özellikle daha işlek olan Turan Güneş, Oran Kavşağı, Mevlana Bulvarı, Ulus gibi bölgelerde operasyonlar yoğunlaştırıldı. Polis ve zabıta ekiplerini gören dilenciler, ekiplerle adeta köşe kapmaca oynadı. Ekipleri peşlerinden koşturan dilenciler, yakalanmaktan kurtulamadı. Kimi kirasını ödemek için, kimi ise çocuğunun karnını doyurmak için dilencilik yaptığını ileri sürdü. Bazı dilenciler ise çekim yapan gazetecilere tepki gösterdi.
Vatandaştan Zabıta'ya tam destek
Öte yandan Zabıta ekiplerinin uygulamasını gören bir vatandaş ise uygulamanın çok yerinde olduğunu ve bu konuda Zabıta ekiplerini sonuna kadar desteklediğini belirtti
Ekiplerin çalışmaları sonucu yakalanan dilenciler, Ulus'ta bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesine ait 100. Yıl Dilenci Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Burada dilencilere kimlik tespiti yapılarak, üzerilerinde bulunan paralara el konuldu. Ayrıca kimsesiz olan çocukların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne ait yurtlara yerleştirileceği öğrenildi.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Göynük Mutfak Sanatları MYO da Bitkilerin Gıda Hikayesi Anlatıldı
- Türkiye’de artan dağ kazaları endişelendiriyor: Dağlarda kazaların nedeni bilinçsizlik ve hazırlıksızlık
- Tekerlekli Sandalye Tenisi BNP Paribas Dünya Takım Kupası’nın basın toplantısı yapıldı
- Manavgat Belediyesi güreşçileri Fethiye’den madalyalarla döndü
- Antalya’da Küçük Sanayi Siteleri Masaya Yatırıldı
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim