Bugün 04 Mayıs 2025 Pazar
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4016.841
    %0.00
  • Dolar
    38.5383
    %0.00
  • Euro
    43.6193
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bisikletle Giderken Kapkaça Uğradı
18 Şubat 2021 Perşembe 09:48

Bisikletle Giderken Kapkaça Uğradı

Adana'da bir kişi bisikletiyle giderken motosikletli kişiye cep telefonunu kaptırdı.

Adana'da bir kişi bisikletiyle giderken motosikletli kişiye cep telefonunu kaptırdı. Kapkaç anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan ilçesinde 3 kişinin cep telefonlarının kapkaç yöntemiyle çalınması üzerine harekete geçti. Polis, 2 kişi oldukları ve motosikletle kapkaç yaptıkları belirlenen şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanmaları için çalışma başlattı. Şüphelilerin, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 7 Şubat günü sabah saatlerinde bir motosiklet çaldıkları, saat 11.00 sıralarında da Emek Mahallesinde yolda yürüyen Cuma el-Salih'in (21) elindeki cep telefonunu kapkaç yöntemiyle alarak kaçtıkları belirlendi. Kapkaççılar, bu olaydan saatler sonra Dumlupınar Mahallesi'nde bisikletle evine dönen Yakup Özel'in (30), elindeki cep telefonunu alarak kaçtı. Ertesi gün Ova Mahallesinde bisikletiyle yolda seyir halinde olan Sait Tufan'ın (34), arkasından yaklaştığı ve elindeki cep telefonunu kapkaç yöntemiyle aldı. Şüpheliler olay yerinden kaçarken, Tufan ise dengesini kaybedip bisikletten düştü. Tufan, şüphelilerin arkasından koştu ancak yetişemedi. Bu anlar ise güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Kapkaç olaylarının yaşandığı bölgelerdeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelilerin İbrahim (18) ile kardeşi B.S. (15) olduğunu tespit etti. Şüphelilerin, Akkapı Mahallesindeki bir çiftlik evinde yakalandığını belirleyen polis, söz konusu adrese baskın düzenledi. Yapılan baskında İbrahim ile kardeşi B.S., gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelilerin, suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Ayrıca İbrahim ve B.S.'nin hırsızlık, yankesicilik ve kapkaç gibi suçlardan çok sayıda kaydı olduğu bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İbrahim S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, kardeşi B.S. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim