Bugün 31 Ocak 2026 Cumartesi
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6786.6
    %0
  • Dolar
    43.4788
    %0
  • Euro
    51.5664
    %0
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DAĞLI: "BELEDİYECİLİK SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMIYLA DEĞİL, ALTYAPI YATIRIMIYLA YAPILIR"
31 Ocak 2026 Cumartesi 14:18

DAĞLI: "BELEDİYECİLİK SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMIYLA DEĞİL, ALTYAPI YATIRIMIYLA YAPILIR"

AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, Adana'da yaşanan sel ve su baskınlarını değerlendirerek, "Belediyecilik sosyal medya paylaşımıyla değil, altyapı...

AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, Adana'da yaşanan sel ve su baskınlarını değerlendirerek, "Belediyecilik sosyal medya paylaşımıyla değil, altyapı yatırımıyla yapılır. Adana'nın yıllardır çözülmeyen bu sorunu, ihmalkarlığın ve plansızlığın doğrudan sonucudur" dedi.

AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı Adana'da son yağışların ardından yaşanan sel ve su baskınları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Adana'da yaşanan olumsuzlukların tesadüf ya da doğa olayı olarak açıklanamayacak bir noktaya geldiğini belirten Dağlı, "Aynı cadde, aynı kavşaklar ve aynı mahallelerde her yağmurda tekrar eden manzara; Adana Büyükşehir Belediyesi'nin görevini yapmadığının açık göstergesidir. Bu şehirde sorun yağmur değil, beceriksizliktir. Yıllardır altyapıya yatırım yapmayan, yağmur suyu hatlarını yenilemeyen, riskli bölgeleri bile bile görmezden gelen bir yerel yönetim anlayışı Adana'yı her yağmurda felakete sürüklemektedir" diye konuştu.

Her sel sonrası aynı açıklamaların yapıldığını, ancak ortada ne kalıcı bir çözüm ne de sorumluluk alan bir yönetim iradesi olduğunu vurgulayan Dağlı,"Her seferinde "olağanüstü yağış" deniliyor. Peki bu yağışlar Adana'ya yeni mi yağıyor? Aynı yağmur başka şehirlerde sele dönüşmüyorsa, burada sorun yönetimdedir. Vatandaşın canı ve malı hiçe sayılmaktadır "ifadelerini kullandı.

Hükümetin Adana için sağladığı imkanların yerel yönetim tarafından etkisiz ve yanlış önceliklerle kullanıldığını belirten Dağlı, belediyenin asli görevlerini bırakıp algı yönetimiyle günü kurtarmaya çalıştığını söyledi. Dağlı, "Belediyecilik sosyal medya paylaşımıyla değil, altyapı yatırımıyla yapılır. Adana'nın yıllardır çözülmeyen bu sorunu, ihmalkarlığın ve plansızlığın doğrudan sonucudur. Bu tablonun siyasi ve idari sorumlusu Adana Büyükşehir Belediyesi'dir" şeklinde konuştu.

AK Parti Adana İl Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacaklarının altını çizen Dağlı, selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, yerel yönetime de çağrıda bulunarak, "Adana sahipsiz değildir. Vatandaşımızın yaşadığı mağduriyetin üzeri örtülemez. Sorumlular hesap vermeli, bu şehir artık ihmale kurban edilmemelidir" diyerek sözlerini tamamladı.

DAĞLI: "BELEDİYECİLİK SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMIYLA DEĞİL, ALTYAPI YATIRIMIYLA YAPILIR"

DAĞLI: "BELEDİYECİLİK SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMIYLA DEĞİL, ALTYAPI YATIRIMIYLA YAPILIR"

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 69 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim