Bugün 10 Temmuz 2025 Perşembe
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4269.544
    %0.15
  • Dolar
    40.0152
    %-0.03
  • Euro
    47.0203
    %0.32
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Habur Gümrük Kapısı’nda Bin 140 Adet Kaçak Cep Telefonu Ele Geçirildi
26 Şubat 2021 Cuma 11:48

Habur Gümrük Kapısı’nda Bin 140 Adet Kaçak Cep Telefonu Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Habur Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonlarda bin 140 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Habur Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonlarda bin 140 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince gerçekleştirilen risk analizi neticesinde Irak'tan Türkiye'ye gelen üç tır riskli olarak değerlendirildi. Tırların dingil diye tabir edilen tekerlek birleşim noktalarında şüpheli yoğunluğa rastlandı. Lastikler çıkarıldığında tır dorselerinin tekerlek birleşim noktalarının üçünün kaynak ile kapatıldığı belirlendi. Kapatılan bölgeler açıldığında özel olarak oluşturulmuş gizli bölmeler içerisinde toplam bin 10 adet cep telefonu ele geçirildi.

Gümrük muhafaza ekipleri ayrıca şüpheli gördüğü yabancı plakalı bir otomobilde de inceleme yaptı. Ekipler, otomobilin motorunun bulunduğu bölümde şüpheli yoğunluk tespit etti. Burada oluşturulan gizli bölmede 130 adet cep telefonu ele geçirildi.

Piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 500 bin lira olan toplam bin 140 adet kaçak cep telefonuna ve telefonların naklinde kullanılan araçlara el konuldu. Olaylara ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 392 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim