




Katedralden Orijinal Magna Carta’yı Çalma Girişimi
İngiltere'nin Wiltshire bölgesinde bulunan Salisbury Katedralindeki tarihin ilk yazılı anayasası olan orijinal Magna Carta'yı çalmaya girişiminde bulunduğu şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı.
İngiliz Polisi, Wiltshire bölgesine bağlı Salisbury şehrinde bulunan katedraldeki orijinal Magna Carta'yı çalma girişiminde bulunduğundan şüphelenilen 45 yaşlarındaki bir kişinin gözaltına alındığını, belgenin zarar görmediği bildirildi.
Tarihin ilk yazılı anayasası olan Magna Carta dünyanın özgürlük adına attığı en büyük adımı olarak kabul ediliyor. Magna Carta, İngiltere Kral'ı John'un, sınırsız yetkilerinden feragat ettiği, hukukun kendi arzularından daha üstün olduğunu kabul ettiği, tarihin akışını değiştiren bir antlaşma olarak biliniyor.
1215 yılında İngiltere Kralı John'un Magna Carta'yı kabul etmesi, Orta Çağ'da ilk demokratik gelişme olarak kabul edildi. Magna Carta halkın temel hak ve özgürlüklerinin bir kısmının tanındığı siyasal bir belge niteliğindedir.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Manavgat Belediyesi güreşçileri Fethiye’den madalyalarla döndü
- Türkiye’de artan dağ kazaları endişelendiriyor: Dağlarda kazaların nedeni bilinçsizlik ve hazırlıksızlık
- Başkan Uysal: "Tam bağımsız Türkiye mücadelesi devam edecek"
- Manavgat’ta deniz ve ırmak turizmi için güvenlik toplantısı düzenlendi
- Jinekoloji Kongresinde ‘Müstehcen Mesaj’ Tepkisi: "Hasta İle İlgili Sırlar Asla Paylaşılmaz"
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim