Bugün 04 Mayıs 2025 Pazar
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4016.841
    %0.00
  • Dolar
    38.5383
    %0.00
  • Euro
    43.6193
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Manavgat'ta 6 Sürücüye 36 Bin 970 Lira Drift Cezası
07 Kasım 2018 Çarşamba 12:53

Manavgat'ta 6 Sürücüye 36 Bin 970 Lira Drift Cezası

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis ekipleri şehir merkezinde son 10 günde otomobiliyle drift yapan 6 sürücüye toplam 36 bin 970 TL ceza uyguladı.

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis ekipleri şehir merkezinde son 10 günde otomobiliyle drift yapan 6 sürücüye toplam 36 bin 970 TL ceza uyguladı.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, ilçede hastane ve Sanayi Camii çevreleri ile Zübeyde Hanım, Barbaros, Herford ve Hisar caddelerinde drift yaparak trafiği tehlikeye düşüren sürücülere karşı geniş çaplı uygulama gerçekleştirdi. Sivil ekiplerin de desteğiyle yapılan uygulamalarda son 10 günde otomobiliyle drift yapan 6 sürücüye toplam 36 bin 970 TL ceza uygulandı. Ehliyeti olmayan 2 sürücü hakkında işlem yapılırken, 4 sürücünün ehliyetine 60 gün süreyle el konuldu, otomobilleri de 60 gün süreyle trafikten men edildi.

'EKİPLERİMİZ ASLA MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEK'

Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşürenlere karşı polisin çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini belirterek, "Bazı insanlar çok sorumsuz davranış sergiliyor. Drift yapmak suretiyle hem kendi canlarını, hem de caddelerde bulunanların canlarını tehlikeye atıyor. Bu konuda ekiplerimiz asla müsamaha göstermeyecek. Manavgat'ta drift yapılan caddeler belli. Bu caddeleri hem resmi ekiplerimiz, hem de sivil ekiplerimizle sürekli kontrol ediyoruz. Ayrıca MOBESE sistemleriyle de izliyoruz" dedi.

'GENELDE MODELİ ESKİ ARAÇLARLA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR'

Drift yaparak trafiği tehlikeye düşürmenin cezasının 5 bin lira olduğunu vurgulayan Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, "Bu davranışı sergileyenler, bu olayı genelde modeli eski araçlarla gerçekleştiriyor. Cezalar sadece drift atmakla kalmıyor, mesela emniyet kemeri takmıyorlar ayrı bir ceza gerekçesi, arabanın egzozunu kesip yüksek ses çıkartıyorlar ayrı bir ceza gerekçesi veya sürücüler ehliyetsiz, ayrı bir ceza gerekçesi. Drift yapmak suçundan işlem yaptığımız bir araçta cezaları toplayınca aracın değerini geçiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 445 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim