

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ GÜLŞAH YILDIRIM GENÇ OLDU
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye meclisinde yapılan başkanvekilliği seçiminde, CHP'nin adayı Gülşah Yıldırım Genç 47 oy alarak başkanvekili seçildi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in, 1 Ekim'de gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklanması ve görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye meclisinde başkanvekilliği seçimi yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen seçimlerde, CHP'nin adayı Gülşah Yıldırım Genç oldu.
73 meclis üyesi oy kullandı
Toplam 79 meclis üyesinin bulunduğu belediye meclisinde, soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan 6 üye seçime katılamadı. Kalan 73 üyenin katıldığı ilk tur oylamada Gülşah Yıldırım Genç 47 oy alırken, 24 oy boş çıktı. Bir oy geçersiz sayılırken, bir oy da Hamit Mert Avcı adına kullanıldı.
İlk turda başkanvekili seçilmek için gereken 53 oya ulaşılamaması üzerine seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda da Gülşah Yıldırım Genç 47 oy aldı. Bu turda 24 boş oy kullanılırken, 2 oy geçersiz sayıldı.
Üçüncü turda başkanvekili seçildi
Üçüncü tur oylamasında da 47 oy alan CHP'nin adayı Gülşah Yıldırım Genç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçildi. Son turda 25 oy boş çıkarken, bir oy geçersiz sayıldı.
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- BÜŞRA ÖZDEMİR: "CHP ÇATISI ALTINDA SİYASET YAPIYORUM"
- BURDUR’DA AMBULANSIN KARIŞTIĞI ZİNCİRLEME KAZA: 7 HAFİF YARALI
- MANAVGAT’TA 3 ARAÇLI ZİNCİRLEME KAZA: 3 YARALI
- GIDA ÜRÜNLERİYLE DETERJANI AYNI DOLABA KOYAN KANTİNCİ KENDİNİ "ABİ VALLAHİ YERİMİZ DAR" DİYEREK SAVUNDU
- UYUYAKALAN GENÇ EKİPLERİ ALARMA GEÇİRDİ
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
































