Bugün 03 Mayıs 2025 Cumartesi
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4016.841
    %0.02
  • Dolar
    38.5383
    %0.00
  • Euro
    43.6193
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli Savunma Bakanlığı: “Rasulayn’daki Allouk Su Tesisinin Tam Kapasite Çalışması İçin Eksikleri Giderilecek”
04 Kasım 2019 Pazartesi 19:53

Milli Savunma Bakanlığı: “Rasulayn’daki Allouk Su Tesisinin Tam Kapasite Çalışması İçin Eksikleri Giderilecek”

Milli Savunma Bakanlığı, Rasulayn'daki Allouk su tesisinin tam kapasite çalışması için eksiklerin giderileceğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Rasulayn'daki Allouk su tesisinin tam kapasite çalışması için eksiklerin giderileceğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Terör örgütü PKK/YPG'nin Tel Abyad ve Rasulayn halkı üzerindeki baskı ve zulmüne son veren Kahraman Mehmetçik, Suriyeli Kürt kardeşlerimizin her türlü ihtiyacının giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda AFAD ve Devlet Su İşleri yetkilileri ile birlikte Rasulayn bölgesindeki Allouk Su Tesisi'nde keşif faaliyetleri yapıldı. Bölgede 5 adet kuyu, 4 adet jeneratör bulunduğu, kuyuların Rasulayn-Derbesiye-Haseke ve kırsal kesimlerini beslediği tespit edildi. Bakım ve onarım isteyen, yarı faal durumda olan su tesisinin elektrik veya yakıt sağlanması durumunda tamamen faal duruma geçebileceği değerlendirildi. Bakım ve onarımının kısa süre içinde tamamlanarak Allouk su tesisinin tam kapasite ile çalışması sağlanacak" denildi.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 473 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim