Yayınlanan vakalara baktığımızda hastaların yüzde 80'den fazlası hastalığı hafif bir şekilde atlatıyor. Bunlar tedavi bile gerektirmeden istirahat ederek iyileşiyor. Yüzde 20'si hastanede tedavi görüyor ve bunların da çoğunluğu iyileşiyor" dedi.
Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) tarafından Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezinde devam eden Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi 2020 kapsamında Sağlık Bakanlığı Korana Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu.
Özlü, kongreye katılan bin 300 civarındaki göğüs hastalıkları uzmanı ve asistanına yeni tip korona virüsle ilgili son bilgileri aktardıklarını dile getirerek, eğitim alan bu doktorların hastanelerine döndüklerinde daha bilinçli bir şekilde hastalara müdahale edeceğinin altını çizdi.
Küresel bir salgın olan korona virüsünün yeni bir hastalık olduğu için dünyanın hazırlıksız yakalandığını ifade eden Özlü, grip ve solunum yolu virüslerine karşı ellerinde aşıların olduğunu ancak korona virüsün büyük bir soru işareti olduğunun altını çizdi.
"Umutsuz olmaya gerek yok"
Korona virüs salgınının nasıl seyredeceğini bilmediklerini dile getiren Tevfik Özlü, "Bir aşısı yok. Hastalığın etkilediği 93 gün içerisinde gerçekten önemli gelişmeler yaşandı. Her gün yeni bir bilgi akışı var. Süreci yakından takip ediyoruz. Gelen veriler ümit verici. Koronaya ilişkin paniğin, korkunun çok da gerçekçi olmadığını gösteriyor. Yayınlanan vakalara baktığımızda hastaların yüzde 80'den fazlası hastalığı hafif bir şekilde atlatıyor. Bunlar tedavi bile gerektirmeden istirahat ederek iyileşiyor. Yüzde 20'si hastanede tedavi görüyor ve bunların da çoğunluğu iyileşiyor. Virüsün ilacının olmaması tedavi edilemediği anlamına gelmiyor. Dünyada hastanede tedavi görmüş ve şifasına kavuşarak taburcu edilen 70 bine yakın insan var. Umutsuz olmaya gerek yok. Hastalığa yakalanan yüz kişiden 2'si hayatını kaybediyor. Ölen vakaların da çoğunluğu 80 yaş üzeri hastalar. 50 yaş üzerinde olup diyabet, hipertansiyon, kalp yetmezliği gibi hastalarda ölüm oranları artıyor. 50 yaşın altında ölüm oranları binde 2 civarında. 10 yaşın altında hiç ölüm yok. Çocuklar, gençler bu konuda daha dirençli. Okullara giden çocuklar ve gençler açısından risk düşük" diye konuştu.
Video Galeri
Prof. Dr. Özlü'den korona virüs uyarıları
Sağlık Bakanlığı Korana Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Gelen veriler ümit verici. Koronaya ilişkin paniğin, korkunun çok da gerçekçi olmadığını gösteriyor.
19 Mart 2020 Perşembe 13:33
İzlenme: 541
DİĞER VİDEOLAR
SPOR
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
SON DAKİKAGünün Tüm Haberleri »
- 00:28 PLASTİK POŞET UYGULAMASININ AMACI YANLIŞ UYGULANDI
- 00:08 OKUL KAYGISINI HAFİFE ALMAYIN
- 23:58 ANNE VE KIZINA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KAZA KAMERADA
- 23:33 EN MUTLU GÜNLERİNDE EV VE DEPOLARI ALEV ALEV YANDI: BABA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
- 19:48 ADANA’DA YANGIN
- 19:43 ADANA’DAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI
- 19:16 KUZEY KORE'DEN GÜNEY KORE'YE REST
- 17:43 KARDEŞİ ÖLMÜŞTÜ, AĞABEY DE 16 GÜNLÜK HAYAT MÜCADELESİNİ KAYBETTİ
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim