Bugün 05 Mayıs 2025 Pazartesi
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4109.254
    %2.30
  • Dolar
    38.5937
    %-0.01
  • Euro
    43.7872
    %0.32
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tam Kapanmanın İlk Gününde Sürücüler Havadan Denetlendi
30 Nisan 2021 Cuma 14:53

Tam Kapanmanın İlk Gününde Sürücüler Havadan Denetlendi

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 18 günlük tam kapanmanın ilk gününde helikopter ile havadan trafik denetimleri uyguladı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 18 günlük tam kapanmanın ilk gününde helikopter ile havadan trafik denetimleri uyguladı. Kural ihlali yaptığı tespit edilen araçlar, karada bulunan uygulama noktalarındaki ekiplere bildirildi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı bağlı Trafik ekipleri, Aydın Jandarma filo Komutanlığından görevlendirilen helikopter ile Çal ve Çivril karayollarında havadan ve karadan uygulama yaptı. Tam kapanmanın ilk gününde helikopter ile havadan izlenilen araçlar, hatalı sollama, şerit izleme kurallarına uymama, yakın takipte bulunma ve emniyet kemeri takmama gibi kural ihlalleri yapan sürücüler tespit edildi. Karada belirli noktalarda bulunan trafik ekiplerine bildirilen bu araçlar uygulama noktalarında ceza işlemi uygulandı.

Meydana gelen kazaların analizinde sürücülerin yüzde 91 gibi çok yüksek bir oranda kusurlu olduğunun tespit edildiğini aktaran yetkililer, bu tarz uygulamalar ile sürücüler üzerindeki yakalanma riski duygusunun en üst seviyeye çıkarılması ve sürücü davranışlarının olumlu yönde değiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 461 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim