Bugün 14 Temmuz 2025 Pazartesi
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4338.887
    %0.06
  • Dolar
    40.1616
    %0.15
  • Euro
    46.887
    %-0.30
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tam Kapanmanın İlk Gününde Sürücüler Havadan Denetlendi
30 Nisan 2021 Cuma 14:53

Tam Kapanmanın İlk Gününde Sürücüler Havadan Denetlendi

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 18 günlük tam kapanmanın ilk gününde helikopter ile havadan trafik denetimleri uyguladı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 18 günlük tam kapanmanın ilk gününde helikopter ile havadan trafik denetimleri uyguladı. Kural ihlali yaptığı tespit edilen araçlar, karada bulunan uygulama noktalarındaki ekiplere bildirildi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı bağlı Trafik ekipleri, Aydın Jandarma filo Komutanlığından görevlendirilen helikopter ile Çal ve Çivril karayollarında havadan ve karadan uygulama yaptı. Tam kapanmanın ilk gününde helikopter ile havadan izlenilen araçlar, hatalı sollama, şerit izleme kurallarına uymama, yakın takipte bulunma ve emniyet kemeri takmama gibi kural ihlalleri yapan sürücüler tespit edildi. Karada belirli noktalarda bulunan trafik ekiplerine bildirilen bu araçlar uygulama noktalarında ceza işlemi uygulandı.

Meydana gelen kazaların analizinde sürücülerin yüzde 91 gibi çok yüksek bir oranda kusurlu olduğunun tespit edildiğini aktaran yetkililer, bu tarz uygulamalar ile sürücüler üzerindeki yakalanma riski duygusunun en üst seviyeye çıkarılması ve sürücü davranışlarının olumlu yönde değiştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 475 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim