Bugün 23 Haziran 2025 Pazartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4303.51
    %0.15
  • Dolar
    39.6321
    %-0.15
  • Euro
    45.891
    %0.30
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaktığı çöpün içindeki boş sinek ilacı ve çakmak gazı tüpleri yangına sebep oldu
24 Mayıs 2020 Pazar 17:38

Yaktığı çöpün içindeki boş sinek ilacı ve çakmak gazı tüpleri yangına sebep oldu

Antalya'da çıkan orman yangınında 300 metrekarelik alan zarar gördü.

Antalya'da çıkan orman yangınında 300 metrekarelik alan zarar gördü. Yangının güneş enerji santralinin bekçisinin çöpleri yakması sonucu çıktığı belirlendi. Yangının ormana sıçraması üzerine söndürmek için çaba harcayan bekçi gözaltına alındı.

Yangın, Manavgat ilçesi Hacıobası Mahallesi'ndeki özel bir şirkete ait güneş enerji santralinin bitişiğindeki ormanlık alanda meydana geldi. Yangına ilk müdahaleyi tesis çalışanları yaparken, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler anında müdahalede bulunarak alevleri büyümeden söndürdü. 2 pikap, 2 ilk müdahale aracı, 2 arazöz ve 2 su ikmal aracının müdahalede bulunduğu yangında 300 metrekare ormanlık alanın zarar gördüğü belirlendi. Yangının çıktığı yerde yapılan incelemede yangının ateş yakılması sonucu çıktığı belirlendi.

Güneş enerji santralinde bekçi olarak çalışan Nusret S., ormanın kenarında çöpleri toplayıp yaktığını belirterek, "Ateşin üzerine toprak serptikten sonra namaz kılmaya gittim. Bu sırada patlama sesi duydum. Gelip baktığımda yaktığım çöpün içerisinde bulunan boş sinek ilacı ve çakmak gazı tüplerinin patlayarak yangın çıkardığını gördüm. Hemen ormanı aradım ve yangına müdahalede bulundum" dedi.

Yangının yaktığı ateşten çıktığını itiraf eden bekçi, düzenlenen suç tutanağıyla savcılığa sevk edildi.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 652 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim