Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nişanyan’a sert tepki
26 Ocak 2024 Cuma 17:17

Nişanyan’a sert tepki

Türk Diyanet Vakıf-Sen Antalya Şube Başkanı Nuray Kaplan, Ezan’ı hedef alan sözleri nedeniyle yazar Sevan Nişanyan’a sert tepki gösterdi.

“EZAN’A VE MÜEZZİNLERİMİZE HAKARET EDİYOR”

Sevan Nişanyan’ın Ezan’ı hedef alan sözleri tepki çekmeye devam ediyor. Nişanyan’a tepkisini ifade eden Türk Diyanet Vakıf-Sen Antalya Şube Başkanı Nuray Kaplan, “Nişanyan, hadsiz ve edepsiz sözlerle özgürlüğümüzün gür sedası Ezan-ı Muhammedi’yi hedef aldı” dedi. Nişanyan’ın Ezan ve müezzinlere yönelik sözlerini hatırlatan Kaplan, “Aklı sıra Ezan’a ve müezzinlerimize hakaret ediyor. Nişanyan’ı lanetliyorum. Nişanyan, bilmelisin ki; Allahu ekber, Allahu ekber! Bu nida, günde beş vakit minarelerimizde yankılanırken, Rabbimizi tasdike, O’na itaat ve ibadete çağırıyor müminleri. Dünya meşgalesinden uyan, kulluğun gereği olan namaz için kıyama dur diyor ve zamanın kalbini tutuyor, İslam’ın gür sedası. Kendisine icabet edenin elinden tutuyor ve bireyden topluma, ümitsizlikten umuda götürüyor” açıklamasında bulundu.

 

“EZAN, ÖZGÜRLÜĞÜN SEMBOLÜ VE GÜR SEDASIDIR”

“Ezan, Ümmet-i Muhammed’in simgesi ve ortak değerlerindendir” diyen Kaplan, şunları ifade etti:

“Ezan, dilleri, renkleri, ırkları ve bütün farklılıkları İslam dilinde birleştirir. Bir kubbe altında omuz omuza bir ve beraber kılar müminleri. Çoğu zaman gündelik hayatın türlü meşgalelerine boğulan bizleri, Allah’ın huzurunda saf durmaya, diri olmaya çağırır. Her daim yineler çağrısını; Hayya ala’s-salâh, Hayya ala’l-felâh. Ezan, aynı zamanda özgürlüğün sembolüdür, gür sedasıdır. Ezan, okunduğu beldenin özgürlüğünü, bağımsızlığını da haykırır. Bu yüzdendir ki merhum Mehmet Akif; ‘Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli. Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli’ derken bu gerçeği dile getirmektedir. Bununla birlikte gerçek özgürlük, imandadır. Gerçek hürriyet, Allah’a kulluktadır. Gerçek özgürlük, fani olanın esiri değil, hakimi olabilmektir. İşte Ezan, dünya üzerindeki herkesi her daim, Âlemlerin Rabi’ne kulluğa ve hakiki özgürlüğe davettir.”

 

“EZAN İSTİKLALDİR, VATAN NAMUSTUR”

“Ezan, vatanın, bütün kutsal değerlerin toplandığı yerdir” diyen Kaplan açıklamasını şöyle tamamladı:

"Vatan olmadan millet, millet olmadan da devlet olmaz. Bir milletin varlığı, vatanın varlığına, aynı zamanda hür ve bağımsız olmasına bağlıdır. Türk milleti varlığına, birliğine ve bekasına göz diken hainlerle tarihi bir hesaplaşma içindedir. Duamız, yurt içinde ve yurt dışında cihat eden Mehmetçiklerimizi Allah her türlü tehlikelerden, felaketlerden ve musibetlerden muhafaza etsin. Vatan sevgimizi hiç eksiltmesin, birlik ve beraberliğimizi sonsuza kadar var eylesin. Ezan dinmez, bayrak inmez. Ezan istiklaldir, vatan namustur. Türk İslam yurdu hiç ezansız olur mu? Ezan’a dil uzatanları kınıyoruz."  

 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Kaplan, açıklamasının sonunda Sevan Nişanyan ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını da bildirdi. (HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 5672 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim