Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Abdal Musa etkinlikleri ve Muhittin Böcek

05 Temmuz 2023 Çarşamba 00:44

Çeyrek asırdan çok daha fazla bir süre oldu Antalya’da yaşıyorum.
Her yıl aralıksız Abdal Musa, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaş Veli, Mevlâna ve Hacı Bektaş Veli gibi nice ruhani, ermiş, sufi ve dervişlerin ana yurdu Anadolu topraklarında Türk dini, diline ve edebiyatına büyük katkılar sunmuş, inanç önderlerini anma etkinliklerin de bulunmanın huzurunu yaşamaktayım. 
Bu yıl Antalya’nın Elmalı İlçesi, Tekke Köyün’de Pirimiz Abdal Musa Sultan’ın 18. Uluslararası, 39. Ulusal anma etkinlikleri, diğer yıllara göre fevkalade daha güzel ve başarılı bir organizasyon nedeniyle çok daha anlamlıydı.
Sebebine gelince;
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’i, Antalya, Alevi inancı olan vakıf ve dernek bileşenleri başkan ve yöneticileriyle ziyaret ettiğimizde Abdal Musa anma etkinliklerine vermiş olduğu maddi ve manevi sözünü yerine getirmiş olmasından dolayı fevkalade düzenli ve intizamlı geçti.
Katılım sağlamak ve Abdal Musa etkinliklerine gitmek isteyen Antalyalı’lara özel otobüsler tahsis etti.
Elmalı-Finike arası ana yoldan başlamak üzere Tekke köyüne kadar olan yolu genişletmek suretiyle asfaltlayarak Abdal Musa’ya gelen sürücüleri ziyaretçileri  sevindirdi.
Onlarca ünlü THM sanatçının sponsorluğunu üslenerek iki geçe üst üste Sebahat Akkiraz, Ender Balkır ve Serpil EFE gibi ünlü sanatçıların söylemiş oldukları Duaz-ı İmama, Alevi Deyiş ve nefesleri yanı sıra, deyiş, şiir ve türkülerle alkış tufanına yakalandılar. 
Kesilen kurbanlardan arta kalan kirlilik ve binlerce ziyaretçilerin bırakmış olduğu çöpler görevliler tarafından anında toplanması başta Elmalı halkı olmak üzere tüm ziyaretçileri mutlu etti. 
Üç günlük program süresi içinde protokol dahil tüm organizasyonlar Büyükşehir tarafından yönetilmesi neticesinde en ufak bir aksaklık olmadan mutlu sona ulaşılması Başkan Muhittin Böcek tarafından görevlendirmiş olduğu belediye görevlileri sayesinden oldu.
Bilhassa Antalya Büyükşehir Belediye kültür işleri daire başkanı Okan Yolcu, Elmalı Belediye Başkanı Halil ÖZTÜRK ve Abdal Musa dernek başkanı Mehmet Özel’in de çabala ve gayretleriyle son derece başarılı bir organizasyon neticesinde bana göre son yılların en mükemmel anma töreniydi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in maddi ve manevi katkılarıyla Abdal Musa Sultan Anma Etkinlikleri kapsamında Cemler tutuldu, Semahlar dönüldü, konserler, konferanslar ve geleneksel aşıklar yarışması yapıldı. 
Bu nedenle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’e Alevi bileşenleri ve kendi adına teşekkür ederim.
Hakikaten Abdal Musa anma etkinlikleri, Abdal Musa Sultan’ın ebedi ve ezeli Alevi-Bektaşi yaşam felsefesine yakışır tarzda olması tüm ziyaretçileri memnun etti.
Alevi bileşenleri memnun.
Ziyarete gelen vatandaş mutlu.
Yani; Torosların yiğit evladı, Antalya’nın Büyükşehir Belediye başkanı Muhittin Böcek, Abdal Musa anma etkinlikleri için A’dan Z’ye kadar her türlü yardımlarını esirgemeden kendisine düşen görevi yerine getirerek, Alevi vatandaşların kalbine girmeyi bir kez daha başardı.

Bu yazı toplam 1534 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim