Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2401.232
    %-0.44
  • Dolar
    32.2653
    %-0.16
  • Euro
    34.7587
    %-0.21

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Afet Yardım Merkezleri

24 Şubat 2023 Cuma 11:35
Deprem felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalar farklı noktalarda devam ediyor.
Hepimizi derin acılara sevk eden, binlerce insanımızın hayatını kaybettiği ve yaralandığı deprem felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalar yoğun şekilde sürmekte.
Devletimiz yaraların sarılması ile ilgili çalışmalarını ise sürdürürken, bir taraftan da ihtiyaçların giderilmesi ile ilgili Afet Yardım merkezlerinde hummalı bir çalışma sergilenmekte.
Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de hakikaten güzel bir dayanışma ve kenetlenme var.
Ülkemiz yardımlaşmada ve depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için gücü nispetinde adeta seferber olurken, bir taraftan da kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları da eksikliklerin giderilmesi ile ilgili çalışmalar yapıyor.
   Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cam Piramit’te kurduğu Afet Yardım Merkezi ile depremzedelerin ihtiyaçlarını sağlamaya devam ediyor.
   İlimize gelen depremzede vatandaşların sayısı arttıkça ihtiyaçlar da giderek artarken, yardım merkezinde vatandaşlardan gelen her türlü destek depremzede vatandaşlara iletilmek üzere kabul ediliyor.   
Antalya Büyükşehir Belediyesi Cam Piramit Afet Yardım Merkezi’nde Antalya’ya gelen depremzedelerin ihtiyaçları karşılanmaya devam ediyor. Görevli personellere verilen ihtiyaç listeleri hayırseverlerin yardımlarıyla toplanan malzemelerden temim ediliyor.
   Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü yetkilileri konu ile ilgili olarak, ‘’Afetin ilk gününden bu güne Cam Piramit’te kurulan Afet yardım Merkezi’nde depremzedelere yardımların sürdürüldüğünü ifade etti. Dağlı, “Sabah 08.30’dan itibaren yardım merkezimize depremzede vatandaşlarımızı alıyoruz. Girişte numara sistemiyle kayıtları yapılıyor. Alanda hazırladığımız oturma bölümlerinde içecek ikramlarımız bulunuyor. Öğlen de yemek ikramlarımız oluyor. Küçük çocuklarımız için kreş merkezi açtık. Aileler ihtiyaçlarını karşılarken çocuklarını emanet alarak kreş eğitmenlerimiz eşliğinde çocuklarımıza çeşitli etkinlikler yaptırıyoruz” dediler.
  Yardım merkezinde Antalyalı vatandaşların göndermiş oldukları eşya ve kıyafetlerin Büyükşehir personelleri tarafından ihtiyaç listesine göre deprem mağduru vatandaşlara temin edildiğini söyleyen  yetkililer, ihtiyaçların her geçen gün arttığını ifade ederek bağışların Cam Piramit Afet Merkezinde kabul edilmeye devam ettiğini vurgulamaktalar.
Deprem bölgelerine yardımların ulaştırılmasında zaman çok mühim.
Soğuk havada bilhassa giyecek ve barınma meselesi daha ön plana çıkıyor.
Zor günleri dayanarak ve yardımlaşarak aşması bilen ülkemizin bu duyarlılığı hakikaten çok anlamlı. Afet Yardım Merkezleri de önemli bir görev üstleniyor.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 609 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim