Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

AKMEK’ten dayanışma

13 Şubat 2023 Pazartesi 00:44
Doğal afetlerde yardım ve dayanışmanın oldukça önemli olduğunu her zaman dile getirmekteyim.
 
Bilhassa en öncelikli yardım malzemelerinin de yiyecek ve içecek kadar önemi var.
 
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve yaralandığı deprem felaketinin yaralarını sarmaya devam etmekteyiz.
 
Depremin meydana geldiği andan itibaren tüm kurum ve kuruluşların yardım edebilmek için adeta seferber olması hakikaten acılarımızı millet olarak bir nebze azaltıyor.
 
Kamu kurum ve kuruluşlar, belediyeler, odalar, çevreci kuruluşlar ve gönüllü vatandaşlar imkanları ölçüsünde yardımlarını sürdürmekte.
 
Mesleki eğitim kurumları da bu manada deyim yerindeyse hummalı şekilde çalışmakta.
 
Mesela Kepez Belediyesi’nin, Antalya Meslek Eğitim Kursları’nın eğitici ve kursiyerleri deprem bölgesindeki bebek ve çocuklara yatak, yorgan, yastık ve çarşaf üretiyor.
 
Öte yandan Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursu(AKMEK)’in eğitici ve kursiyerleri depremzedeler için tek yürek oldu. Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen felakettin yaraları sarılmaya çalışırken, AKMEK’in kadınları da depremzedelere el emekleriyle dokundu. Bir araya gelen kadınlar, “Acınız acımız, yaralarınız yaramızdır.” diyerek, deprem bölgesindeki bebek ve çocuklara yatak, yorgan, yastık ve çarşaf üretmeye başladılar. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, gönüllülük esasıyla güzel yüreklerini ortaya koyan kadınların üretim yaptığı AKMEK’i ziyaret etti. Depremzedeler için büyük bir gönüllük esasını ortaya koyarak çalışan kadınlara kolaylıklar dileyen Tütüncü yardımlaşmanın önemine ve gerekliliğine vurgu yaptı.
 
Evet çok zor günler geçirmekteyiz.
 
Depremzedelerimizin yardımına koşmak, en acil ihtiyaçlarından diğer ihtiyaçlarını gidermek için başlatılan seferberlikte görülen kenetlenme hakikaten çok anlamlı.
 
Elbirliği ile ve kenetlenerek bu zorlu günleri de atlatacağız.
 
Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.
 
Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.
Bu yazı toplam 501 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim