Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Aksu ve…

14 Ocak 2021 Perşembe 15:01

 

            Antalya; 19 ilçesiyle farklı güzellikler yaşayan, bununla birlikte farklı sorunları da yaşayan bir şehir.

            Nüfus artışında ilk 4 şehir arasında yer alan, özellikle de pandemi döneminde yoğun bir göçle nüfusu daha da artan Antalya’nın ilçelerine de bu anlamda ilgi var.

            Antalya’ya yakın ilçeler bu anlamda daha revaçta diyebilirim.

            Aksu ilçesi; son yıllarda kabuğunu kırarak çekim gücü yaratabilme aşamasında.

            Aksu Belediye başkanı Halil Şahin, yeni projelerle ilçenin değişimine ve gelişimine start vermek istiyor.

            Bu doğruluda Millet Bahçesi projesi tarzında çrkim gücü yaratabilecek çalışmalara start verildi. Ancak; bu şirin ilçemizin görüntü kirliliği ve otopark olmak üzere kronikleşen sorunları var.

            Antalya’ya 17 km. mesafedeki Aksu’da özellikle dükkan önlerine gelişi – güzel park edilen araçlar çevre esnafının tepkisini çekerken, sürücüler de otopark ve  görüntü kirliliği sorununun çözümlenmesini istiyor.

            Aksu ilçesinde ticari hareketliliğinin arttığı bugünlerde dükkan önlerine park edilen araçlar yüzünden yayalar da şikayetçi olurken, görüntü kirliliğinin de giderek artması vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

            Antalya’nın son yıllarda gelişmeye başlayan ilçelerinden Aksu’nun en önemli sorunlarından birisi olan otopark sorununun çözülmesini isteyen vatandaşlar, ilçenin çekim alanlarının hızla yaratılması gerektiği görüşünde birleşiyorlar.

            Anımsayacağınız üzere, geçtiğimiz yıllarda özellikle EXPO alanı ile yatırımcıların dikkatini çeken, gayrimenkul sektörünün canlı kaldı kaldığı Aksu’da görüntü kirliliği başta olmak üzere otopark ve kaldırım işgali sıkıntısının aşılmasını isteyen vatandaşlar, ilçeye bir an önce çekim merkezleri oluşturulması gerektiğini, son dönemde yapılan çalışmaların ise umut verici olduğunu belirterek çalışmalara destek veriyor.

            Evet… Zaman zaman Aksu ilçesi’ne gidiyorum. Görüntü kirliliği ve otopark sorunu  devamlı artan bir sorun ve bu sorunun çözümü için adımlar atılmalı. Yeni yapılan binalarda kısmen otopark için alan ayrılıyor ama binaların geneline baktığımızda ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Böyle olunca iş merkezlerinin, evlerin önü araçların gelişi güzel park edilen araçlarla dolup taşıyor. Gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden de yollar daralıyor, kazalar oluyor ve görüntü kirliliği oluşuyor. Bu sebeple görüntü kirliliği ve otopark sorunu gibi olumsuzluklar başta olmak üzere giderek artan sorunlar bir an önce çözümlenmeli.  Asu ilçemizde görüntü kirliliği de çözümlenmeli. Bu sorunlar tamamen çözülünce bu ilçemizde ticari canlılık daha da çoğalacak gibi görünüyor. Çünkü Aksu’da bu potansiyel var. Belediye Başkanı Halil Şahin’in son aylarda start verdiği projeler ise umut verici…

                                  

           

 

Bu yazı toplam 381 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim