Bugün 19 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2504.005
    %0.00
  • Dolar
    32.1989
    %0.00
  • Euro
    34.8984
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalya'da kültürel mirasın canlandırılmasına önemli katkılar, Korkuteli’nden başladı
06 Mayıs 2024 Pazartesi 14:40

Antalya'da kültürel mirasın canlandırılmasına önemli katkılar, Korkuteli’nden başladı

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Deniz Dincel liderliğinde, Korkuteli'nin unutulmaya yüz tutmuş türkülerini ve halk oyunlarını yeniden canlandırmak amacıyla önemli bir çalışma başlatıldı.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Deniz Dincel liderliğinde, Korkuteli'nin unutulmaya yüz tutmuş türkülerini ve halk oyunlarını yeniden canlandırmak amacıyla önemli bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma kapsamında, Istanaz Sanat Merkezi'nin kurucusu Samet Bozan'ın mahalli sanatçıları bir araya getirme çabaları da büyük önem taşıdı.

antalya-kulturel-miras1.jpeg

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Oğuz Paksoy da bu değerli kültürel mirası koruma adına türküleri ve halk oyunlarını kayıt altına aldı. Günün sonunda Korkutelili yerel sanatçılar, Doç. Dr. Sevilay Gök, Öğretim Görevlisi Dr. Halis Işık, Öğretim Görevlisi Berrak Emir Yücel, Öğretim Görevlisi Deniz Dincel ve konservatuvar öğrencileri bir araya gelerek türküler seslendirdi ve kayıt altına aldı.

Bu değerli kültürel çalışmaların bir parçası olarak, topluluk Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Saniye Caran'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında teşekkürlerini sunan topluluk, bir hatıra fotoğrafı çektirerek bu anlamlı işbirliğini ölümsüzleştirdi.

Kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için yapılan bu önemli çaba, yerel sanatçıların ve akademisyenlerin birlikte yürüttüğü örnek bir işbirliği örneği olarak dikkat çekiyor. Korkuteli'nin türkü ve halk oyunları geleneği, bu çalışmalar sayesinde yeniden hayat bulurken, kültürel mirasımızın geleceğe sağlam bir şekilde taşınması için atılan adımlar da takdirle karşılanıyor.

HABER: İSA KAVLAK

Bu haber toplam 794 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim