Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Ergün Efe

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ergün Efe

Başkalaşarak bir milletin kalkındığı görülmüş müdür?

06 Mart 2020 Cuma 11:17

Her ne kadar da Din kültüre etki yapsa da, ikisini birbirinden iyi ayırt etmesini bilmek gerekir.

Bizim coğrafyada iki tür emperyalizm cirit atmaktadır; Biri herkesin bildiği sermayeye dayalı kapital emperyalizm, diğeri coğrafyamızda pek farkına varılmayan, ama aslında toplumumuz için çok daha tehlikeli olan Arap kültür emperyalizmidir!

Peki bunun bu kadar etkin olmasına rağmen neden güncel hayatta pek farkına varılmaz? İnsanımız kendi öz kültüründen eskiye oranla çok daha fazla uzaklaştırılmış olmasından olabilir mi mesela?

Araplar İslamiyet ile alakası olmayan ama “İslam” adı altında kültürümüzü hedef alarak kendi örf ve adetlerini ülkemizde egemen kılmak istediğini artık anlamalıyız. Arap Kültür Emperyalizmi’ni daha iyi anlamak için, ilk evvel kültür ile dinin aynı şeyler olmak zorunda olmadığını anlamak lazım.

İspanyol’da, Alman’da, İsveçli’de Hristiyan, ama Hz. İsa Yahudi diye kimse İbranice’yi kutsal saymıyor, Yahudiliği kültür olarak edinmiyor. Kültür başkadır, din başkadır! 

Başka halklara karşı mesnetsiz ve gereksiz bir husumet beslemek demek “düşman edinmeden kimlik edinememek” demektir ve bu ancak bilgisiz insanların işi olabilir. Onun için, doğru anlaşılmak isterim. Benim bu konuda ki itirazım işin şu noktasına “Kendi öz kültüründen uzaklaşarak, adeta “başkalaşarak” hiç bir millet kimlik edinemez, bilakis kimliksizleşir!

Bilinçli insanlar kimliğini başkalaşarak edinmezler, kendi kültürüne sahiplenerek edinirler, edinmek için de iyi bir tarih ve kültür bilgisine sahip olmak gerekir.

Salt düşman tarifi üzerinden kimlik edinme durumu rahat iştir, “Sendenim” dersin olur biter, kimse de seni eleştirmez. Elbette bu bilinçli bir kimlik edinme biçimi değil, daha çok bir tarikata üye olmak gibidir, “mürid/ mürşid ilişkisi türündendir.

Kültür neden bu kadar önemli?
Kendi öz kültürünü (en azından genel hatları ile) bilmeyenler düşmanları tarafından kullanılmaya çok daha müsait olurlar, çünkü gerçek manada kim dost kim düşman olduğunu kestiremezler. Bu da bir ülke için en büyük felaketlerdendir!


Arap kavimine ait olan tek bir insanın bile gönüllü olarak Türk olmak istediğine hiç şahit oldunuz mu? Ben rastlamadın, ama insanımızın bir bölümünün Araplaşmaya özendiği bizim ülke gerçeğimiz. Sanırım bu durum kimi insanımızın Arap örf ve adetlerini İslam dininin gereklerinden sanmasından kaynaklanmaktadır, lakin bu çok büyük bir yanılgıdır.

Bu coğrafyada kapitalizmden bile çok daha tehlikeli olan bir mesele var, o da Arap kültür emperyalizmidir, çünkü Arap Kültür Emperyalizmi ile ABD kardeştir;

Tekrar etmekte büyük yarar var: Tarihte hiç bir halk gösteremezsiniz ki başkalaşarak kalkınmış olsun!
 

Bu yazı toplam 4005 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim