Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.03
  • Dolar
    32.335
    %-0.05
  • Euro
    34.7427
    %0.01

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Bayern Münih B Takımı Seyircisi Ayıp Ediyor

26 Kasım 2022 Cumartesi 04:09
Almanya da kurulmuş olan ve profesyonel anlamda üçüncü lige kadar çıkma başarısı gösteren Münih Türkgücü kulübünden ara ara bahsediyorum. Özellikle taraftar grubu başkanı Yavuz Minaz ile belirli aralıklarla görüşüyorum. Avrupa da maalesef ırkçılık artıyor. Bunun haricinde özellikle ülkemizin içerisinde yaşayanların ve Avrupalı Türklerin huzurunu kaçırmak için yapılanlar var.
 
Daha önceki yazımda Yavuz Minaz ve eşinin darp edilmesini kaleme almıştım. Geçmiş olsun demek için aradığım zaman Yavuz Minaz kendi olayından daha çok üzüldüğü PKK yandaşlarının Bayern Münih b takımı ile Münih Türkgücü takımları arasında oynanacak olan maç esnasında Bayren Münih B takımı taraftarlarının yaptığı ayıptan bahsetti. Minaz pankart konusunda çok sıkı uygulamaları olan Almanya da böyle bir olayın yaşanmasını da imkansız olduğunu ama bu işte enteresan bir durum olarak algıladığını anladım.
 
Bakınız Avrupa da yaşayan Türkler bu vatanın evladıdır. Onların yaşadığı sorunları kaleme almalıyız. Mümkün olduğunca ülkemiz insanları ile işbirliği içerisinde hareket etmeliyiz. Ulusal çıkarlar anlamında yurtdışında yaşayan orada doğup büyüyen kardeşlerimizin bu vatanın evladı olduğunu unutmamalıyız. Yavuz Minaz taraftar grubu lideri ve anladığım kadarıyla da artık ırkçılarına hedefi halinde. Bu yüzden de kendisine dikkat etmesi temennimizdir.
 
Basına da yansıyan olaylarda bizimkiler mümkün olduğunca sağduyulu davranmışlar. Sorunu hemen emniyet yetkililerine aktarmışlar. Örneğin Yavuz Minaz ve eşi darp edildiğinde güvenlik görevlileri de gelen tekme ve yumruklardan nasibini almış. Almanya kendi kolluk kuvvetlerine de uygulanan bu saldır karşısında ne önlemler alacak ben merak ediyorum.
 
Minaz ve takımın basına yansıyan demeçlerini size aktarıyorum. Terör örgütü PKK yandaşları, Münih Türkgücü'nün sahasında Bundesliga ekibi Bayern Münih'in altyapı takımı ile oynadığı futbol karşılaşmasında ortaya çıktı. FC Bayern II taraftarları arasında yerlerini alan PKK'lılar, mücadelenin ikinci dakikasında, provokatif mesaj içeren 'Bayern Fac Club Kurdistan' yazılı pankart açtı. Temsilcimizin yöneticileri, maçı durdurup pankartın kaldırılmasını talep etti.
 
SÖZ konusu pankart kaldırılmayınca, taraflar soyunma odasına girip durumu değerlendirmeye başladı. Türkgücü yöneticileri FC Bayern II yöneticilerine, "Burası siyaset arenası değil. İzin vermediğimiz pankartı kaldırın. Biz ev sahibiyiz" dedi. Gelen cevap, "Bu bizim yasal yolla kurulmuş taraftar kulübümüz. Ne var ki açılan pankarta" şeklinde oldu. Ekibimiz, polisten pankartın kaldırılmasını istedi.
 
Kurallar gereği, deplasmanda açılacak pankartların ev sahibi ekibe bildirilme zorunluluğunu göz önünde bulunduran polis, pankarta müdahale etti. Müdahalenin ardından PKK'lılar ile FC Bayern II taraftarları polise saldırdı. Biber gazının da kullanıldığı olay sonrası pankart kaldırıldı, ancak maç da tatil edildi. Şimdi olayı spor mahkemesi değerlendirip karar verecek.
 
PANKARTIN FC Bayern II'nin sahasında da açıldığını söyleyen Münih Türkgücü yöneticileri, "Maç öncesi kulüp yöneticileri ile yetkilileri aradık. Daha önceki provokasyonun sahamızda gerçekleşmemesi gerektiğini dile getirdik. O pankartın yeniden açılmaması gerektiğini ısrarla söyledik, ancak bu uyarı dikkate alınmadı. Olayların çıkmasının tek sorumlusu uyarılarımıza kulak tıkayanlardır" dedi.
Bu yazı toplam 928 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim