Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.03
  • Dolar
    32.335
    %-0.05
  • Euro
    34.7427
    %0.01

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Bisiklet yolları ve Muratpaşa…

21 Şubat 2024 Çarşamba 00:05

 

            Antalya’da en çok ihtiyaç duyulan alanlardan birisi de kuşkusuz bisiklet kullanım alanlarının ‘’yetersizliği’’

            Kişi başına araç sayısının ‘’rekor’’ derecede arttığı, bunun yanı sıra toplu ulaşım seçeneğinden uzaklaşıldığı günümüzde üstüne üstlük bir de elektrikli scooterların mantar gibi çoğaldığı Antalya’da yaya yolları ile bisiklet yolları alanı ‘’yok’’ denecek kadar az!

            Böylesi bir durumda sayılı bisiklet yolları da bakımsızlığa terk edilmişti.

            Dünya kenti tanımlaması yapılan Antalya’da çarpık yapılaşmanın uzantısında katlanarak artan sorunlardan birisi de görsel kirlilik kuşkusuz!

            Bisiklet yollarının da kaderine terk edildiğini üzülerek görüyorum.

            Boyaları atmış, yolları göçüklerle dolu bisiklet kullanım alanlarına nihayet bakım çalışmaları yapılıyor.

Tam da bu noktada Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, eski Lara Caddesi boyunca uzanan bisiklet yolunun silinen boyalarını nihayet yeniledi.

  Antalya’nın doğa harikası falez kıyı bandında plajları, Deniz Yüzü, Dağ Yakası ve Kültür kafeleri, Antalya Lokantası ve parklarıyla bütünlüklü bir yaşam alanı oluşturan Muratpaşa Belediyesi, yaklaşık 5 kilometrelik eski Lara Caddesi’nde bisiklet yolunu yeniden boyadı. Deniz kenarı boyunca devam eden bisiklet yolunda çalışmalar günün erken saatlerinde başladı. Ekipler bir yandan yolu maviye boyadı diğer yandan bozulan kısımları tamir etti.

  Eski Lara Caddesi bisiklet yolu, belediyenin 2022’de gerçekleştirdiği büyük yenileme sonrası özellikle işe bisikletiyle gitmek ya da sabah sporu için biraz pedal çevirmek isteyenlerin bir numaralı güzergahı haline geldi. Antalyalılar, bir yanında masmavi Akdeniz ve yemyeşil parkların uzandığı caddeyi tercih ederken yapılan düzenlemeyle yaya ve bisiklet yolu ayrılmıştı.

            Görüntü kirliliğinin hızla arttığı, yolların köstebek yuvası görünümündeki Muratpaşa’da ciddi anlamda hizmet seferberliği gerekiyor.

            Sadece seçim dönemlerinde değil, her mahalleye eşit hizmet anlayışıyla hizmet bekleyen mahallelerin de sorunlarının acilen çözülmesi gerekiyor.

Bu yazı toplam 330 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim