Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.03
  • Dolar
    32.335
    %-0.05
  • Euro
    34.7427
    %0.01

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi

04 Ağustos 2022 Perşembe 12:37
 Daha temiz, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir yaşam hepimizin hedefi olmalı diye düşünmekteyim.
 
Bu konu ile alakalı ise işi şansa bırakmak gibi bir lüksümüz de yok.
 
Ekolojik hayat ve doğal yaşam ile alakalı yapılan çalışmalarda ise katılımcı olarak yer almamız lazım. Aynı zamanda bu hassas konu ile ilgili uygulamalı eğitimler de almamız gerekmekte.
 
Bu doğrultuda yapılan çalışmalara göz atacak olursak; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ve yaşanabilir bir Antalya hedefiyle hayata geçirdiği Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nin eğitim ve atölye çalışmaları çocuk ve yetişkinler tarafından yoğun ilgi görüyor. Merkezde en yoğun ilgiyi ise doğal ve sağlıklı beslenme konulu uygulamalı eğitimler görüyor.
 
Söz konusu alanda plastik şişeler, şişe kapakları, kullanılmış kağıtlar kısacası bir çoğumuzun atık olarak gördüğü materyaller Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi'nde yeniden hayat buluyor. Merkezde düzenlenen sürdürülebilir yaşam, doğal yaşam temeli, ekolojik hayata saygılı atölyeler ise ilk günden bu yana büyük ilgi görüyor. Kısa bir süre önce açılan merkezde çocuklar başta olmak üzere farklı hedef kitlelerine yönelik aylık programlar dahilinde düzenlenen eğitim ve atölye çalışmaları devam etmekte.
 
Doğal ve sağlıklı beslenmenin giderek daha büyük önem kazanmasıyla fermente gıdaların ele alındığı atölyelere de ilgi oluyor. Fermantasyon ağırlıklı eğitimlerin gördüğü ilgiden son derece memnun olan yetkililer. “Sağlıklı fermente gıdaları anlatıyoruz. Tek amacımız insanlara faydalı olmak. Atıksız, sağlıklı ekolojik, sürdürülebilir bir yaşam alışkanlığı edinmelerini sağlamak. Yaz dönemi olmasına rağmen katılımdan oldukça memnunuz. Şu ana kadar yaptığımız eğitimler yoğun ilgi görüyor.’’ Şeklinde görüşlerini ifade ediyorlar.
 
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi'nde çocuklar başta olmak üzere farklı hedef kitlelerine aylık yapılan programlar dahilinde interaktif çevre eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları devam edecek. Merkezde atölye ve eğitimlerin yanı sıra çevre konulu söyleşiler, toplantılar, sergiler de düzenlenecek. İnovasyon projelerinin gösterileceği, fikir ve bilgi paylaşımlarının
 
yapılacağı merkez sürekli dinamik ve yaşayan bir alan olarak Antalyalılara hizmet verecek.
 
Atölye ve eğitimlerin daha geniş alanlarda ve konularda artarak devam etmesi temennilerimle.
 
Sağlıcakla kalın
Bu yazı toplam 268 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim