Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

CHP’ye kadın vekil şart!

10 Mayıs 2018 Perşembe 02:38
 Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, dün, CHP Antalya İl Başkanlığı’nda aday adaylığı açıklamasını yaptı. Bugüne kadar birçok fırsatta Songül Başkaya’yı ettim. Antalya’nın yararına dokunacak birçok çalışmada Başkaya’nın da imzası vardır. Bu yüzden aynı zamanda meslektaşım olan Başkaya’nın adaylık açıklamasına çok sevindim.  CHP’ye de yakışan bir kadın aday olacağına inanıyorum. 
 
 CHP, bir önceki milletvekili seçimlerini ön seçimle belirledi. Çetin Osman Budak dışındaki tüm vekil adayları, önseçimden çıkan sonuca göre sıralamaya girdi. Bu yıl yapılacak seçimlerde böyle bir şans yok. Dolayısıyla CHP milletvekili belirleme konusunda parti tabanında hızlı olmak, bir an önce saha çalışmasına geçmek durumunda. Ben, CHP’nin Antalya’da en aktif milletvekilinin Niyazi Nefi Kara olduğunu düşünüyorum. 
 
CHP Genel Başkanı Çetin Osman Budak, parti genel başkan yardımcısı olması nedeniyle oldukça yoğun.  
Bu seçimlerde Niyazi Nefi Kara dışında, CHP tüm milletvekili adaylarını yeniden gözden geçirmesi gerekir. Yeni, hem ilde hem de Türkiye genelinde ses getirebilecek, düşünceleri ve açıklamalarıyla kamuoyunda gündem oluşturabilecek isimler üzerinde durmalılar.  Devrim Kök ve Mustafa Akaydın’ın Antalya karnesinin ne yazık ki istenilen ölçütte olmadığını düşünüyorum. 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’da Antalya’da çok iyi bir sonuç almak istiyorsa, referandum sürecinde kapı kapı gezen, yeni isimlere fırsat tanımalı. Özellikle Antalya’dan en az iki kadın adayı seçilebilir bir noktadan gösterebilmeli. 
 
CHP kadın kolları başkanlığını yapan Nilüfer Deveci ve Songül Başkaya, bana göre milletvekili konusunda tercih edebilecek iki yegâne isimdir. Nilüfer Deveci’yi kadın kollarındaki çalışmalarından, Songül Başkaya’yı da meclis üyeliği dönemindeki çalışmalarından tanıyorum. İki kadın aday da gerek çalışmalarıyla, gerek ortaya koyduğu performansla CHP’yi Antalya’da en iyi şekilde temsil ettiğine inanıyorum.  
 
Sadece kadınlar mı? CHP Antalya’da özverili çalışmalar gerçekleştiren gençlik kollarına fırsat tanınmalı. Çalışmalarının meyvesini aldığını gören kadın ve gençlerin, CHP’yi Antalya’da en üst noktaya taşıyacağına inanıyorum. 
 
Yazım elbette bu ülkenin kurucu partisine ve diğer partilere akıl vermek gibi algılanmasın.  Ben bu kentte gazetecilik yapan biri olarak, gördüğüm ve duyduğum izlenimlerimi aktarmaya çalışıyorum. Elbette milletvekili konusunda benim görüşlerim sadece bir dilek ve temenniden ibarettir.  
 
Antalya Ak Parti’de kadın milletvekilleri gerçekten çok başarılı parti içi çalışmalara imza atıyorlar. Kadın milletvekili olarak seçmenlerine gidiyor, meclisteki çalışmalarını başarılı bir şekilde seçmenlerine aktarıyorlar. Aynı durum neden
 
CHP’de olmasın? 
 
Ayrıca CHP’deki  kadın adayların, Antalya kent merkezindeki siyaseti daha farklılaştıracağına inanıyorum. 
Songül Başkaya’ya milletvekili aday adaylığı sürecinde başarılar diliyorum. 
 
 
Bu yazı toplam 2247 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim