Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.03
  • Dolar
    32.335
    %-0.05
  • Euro
    34.7427
    %0.01

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Doğal afetler ve içme suyu

16 Şubat 2023 Perşembe 00:57

Doğal afetlerde koordinasyon, planlama ve zamanla yarış büyük önem taşımakta. 

Bilhassa son Kahramanmaraş depremi sonrasında afet bölgelerinde enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları ile beraber ulaştırılan yardımların zamanında ulaşması önemli bir mesele. 

Soğuk havada giyecek, yiyecek, çadır ve ısınma hizmetleri kadar içecek su temini ile ilgili çalışmaların büyük önemi var. 

Doğal afetlerde içme suyu temininin sağlanması ve organizasyonlarda sorunların ortadan kaldırılması ile ilgili girişimler afetzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi bakımından son derece yerinde. 

Sağlık hizmetleri, ilaç yardımı, barınma, giyim ve yiyecek kadar, içme suyu konusundaki koordinasyona ilimizden de destek geldi. 

Bu manada deprem felaketinin ilk günlerinden bu yana Hatay’ın su şebekesini faaliyete geçirmek için çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri Cuma gününe kadar tüm sorunları ortadan kaldıracak. 

Aynı şekilde Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri Hatay’a depremin ilk gününden bu yana çöken şebeke suyunu hayata geçirmek, fay hatları üzerinden geçen ana boruları onarmak için çalışıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Hatsu Genel Müdürlüğü’ne ait 7 su üretim tesisi ve 1 içme suyu arıtma tesisini makina ekipman ve teknik desteği ile faaliyete geçiren mahallelerdeki kuyulardan da temiz su teminine başlayan ASAT, bir çadır kente su arzına başladı. 

Fay hatları üzerinden geçen ana boruların kırılması ile sık sık suyu kesip onarım yapan ASAT ekipleri, farklı bir coğrafyada, bölgeyi bilmedikleri halde, gece gündüz demeden tüm sorunları çözmeye çalışıyorlar. Ana hatlardaki sorunların Cuma gününe kadar tamamen çözülmesi hedeflenirken, ASAT arazözleri 24 saat boyunca suyun iletilemediği mahallelerdeki vatandaşlara temiz su taşıyor. 

Kuşkusuz bu tarz çalışmalar yardımlaşma ve koordinasyon bakımından önemli. 

Devletimiz, tüm kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz, gönüllü kuruluşlarımız tek yürek oldu. 

Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 334 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim