Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Doğu Garajı projesi

04 Ocak 2021 Pazartesi 11:37

         Antalya’nın sembolleşen ve anılarımızda  önemli bir yer tutan Doğu Garajı’nda bir süreden beri devam eden proje; tamamlandığında önemli bir çekim alanı olacak nitelikte.

            Zaman zaman bu bölgemizden geçerken çalışmaları takip ediyorum ve çevredeki vatandaşlar ile özellikle esnaflar bu projenin bir an önce tamamlanmasını bekliyor.

            Çünkü; söz konusu proje tamamlandığında ticari canlılığı oldukça azalan Doğu Garajı bölgesi, tekrar o eski yıllarına dönüş yapabilir.

         Evet… Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi ile Nekropol Müzesi Projesi’nde çalışmalar adım adım sona yaklaşıyor. Projede hummalı bir çalışma yürütülüyor.

 

  Yarım kalan Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi ile Antalya Nekropol Müzesi Projelerini bitirmek için çalışmalar devam ederken, çevre esnafın da bu anlamdaki beklentileri artıyor.

        

   Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi inşaatı yüzde 95 seviyesine ulaştı. Projede çalışmalar binanın dış cephe kaplama ve peyzaj işlerine yoğunlaştı. Bina içinde mimari sonlandırma imalatları yapılırken, elektrik ve mekanik işlemler ile bina içinde ince iş çalışmaları sürüyor. 5 katlı merkezde geleneksel alışveriş kültürünün yaşatılacağı dükkanlar, kafe ve eğlence alanları ile yer altında 3 katlı bir otopark hizmet verecek. Otopark, 575 binek araç ve kent merkezine gelen tur otobüsleri için geniş kapasiteli olacak.

   Müze konseptiyle kültür turizmine hizmet verecek Antalya Nekropol Müzesi çalışmaları da aralıksız sürüyor. Tarihi 2 bin 500 yıl öncesine dayanan arkeolojik buluntuların yağmur ve güneş ışınlarından korunması için nekropol alanı çatı kısmındaki çelik konstrüksiyonların montajı tamamlandı. Alanda elektrik mekanik alt yapı çalışmaları ile zemin duvar tavan kaplama işleri yürütülüyor. Proje kapsamında alanda yürütülen antik mezarların düzenleme ve temizlik çalışmaları da aralıksız devam ediyor. 

         Doğu Garajı’ndaki proje Ali Çetinkaya Caddesi’nde düzenleme çalışmaları ekseninde bütünleşmiş bir çekim merkezi olmaya aday gibi görünüyor.

         Bu anlamda aylardır çalışmaların bitmesini sabırsızlıkla bekleyen esnaflar ile vatandaşların bu beklentisine hak vermek gerek.

         Antalya yeni çekim alanları kazandıkça şehrin çehresi de bu anlamda değişir.

                                                          

 

Bu yazı toplam 594 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim