Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dokuma’nın tapusu Kepez’de!
08 Aralık 2017 Cuma 13:35

Dokuma’nın tapusu Kepez’de!

Kepez Belediyesi’nin Şehit Ali Daniyar Ortaokulu’nda yaptırdığı bilişim sınıfı düzenlenen törenle açıldı.

Bilişim sınıfı açılış töreninde konuşan başkan Hakan Tütüncü, Dokuma arazisi ile ilgili yeni bir bilgiyi de paylaştı. Tütüncü,  Dokuma arazisinin tapusunu önceki gün aldıklarını, arazi ile ilgili korkulu günlerin geride kaldığını söyledi.

Açılış törenine;  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, Yeni Emek Mahalle Muhtarı Ramazan Bıçak, Okul Müdürü Nail Akgedik ve şehidin ailesi katıldı.   

YENİ EMEK YENİ BİR ÇEHRE KAZANDI

Açılış töreninin yapıldığı okulda öğrenciler,  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye yoğun ilgi gösterdi.  Başkan Tütüncü’yü çiçeklerle karşılayan öğrenciler, sık sık başkan lehine tezahüratta bulundu.  Törende ilk konuşmayı,  Yeni Emek Mahalle Muhtarı Nail Gedik yaptı.  Mahalleye yapılan yatırımlardan dolayı Başkan Tütüncü’ye teşekkür eden Gedik; “ Yeni Emek Mahallesi’ne gerçekten ciddi yatırımlar yapan başkanımız Hakan Tütüncü’ye çok teşekkür ederim.  Başkanımız, mahallemize yeni bir çehre kazandırmıştır. Yeni Emek Mahallesi Hakan Tütüncü ile şaha kalkmıştır.  Yapılan imar planı değişikliği ile ismine yakışır, güzel bir projeler ile daha konforlu evlere kavuşacağız.  Ali Daniyar İlköğretim Okulu’na bilişim sınıfı açan Başkanımız Hakan Tütüncü’ye teşekkür ediyor,  değerli şehidimizin ailesine saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

ÇOCUKLAR EN YENİ EN ÇAĞDAŞ BİLGİLER ALACAK

Muhtar Nail Gedik’ten sonra sözü okul müdürü Nail Akgedik aldı. Müdürlüğünü yaptığı okula yapılan bilişim sınıfı sayesinde,  öğrencilerin daha çağdaş ve yeni bilgilere ulaşacağını aktaran Akgedik, duygularını, “Eğitim adına ve Kepez’deki vatandaşlar adına hiçbir isteğe hayır demeyen, minik yüreklere gelecek imzası atan Sn. Belediye Başkanım Hakan Tütüncü, bizlere modern bir bilişim sınıfı hediye etti. Mutluluğumuzu ne kadar kelimelerle anlatmaya çalışsak yetersiz kalır.  Öğrencilerimiz, bilişim sınıfında dünyayı ve dünyadaki en yeni bilgileri öğrenme fırsatında bulacak.  İnşallah kurdelesini keseceğimizi bu yeni kapı, bizlere yeni bir okul daha kazandıracaktır” sözleriyle anlattı.

 KEPEZ’DE 30’A YAKIN BİLİŞM SINIFI VAR

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak da açılış töreninde kısa bir konuşma yaptı. Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün çalışkanlığına vurgu yapan Solak; “Şehit Ali Daniyar Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Sınıfı açılışındayız.  Artık günümüzde bilgisayar bir lüks değil, bir ihtiyaç olmuştur.  Okulumuza bilişim teknolojileri sınıfı tamamen Kepez Belediyesi tarafından yaptırıldı. Ayrıca ilçemizde 30’a yakın okulda Kepez Belediyemiz bilişim sınıfı kazandırmıştır. Kendilerine teşekkür ediyorum.  Şöyle bir söz var, ‘yarınlar yorgun olanların değil, rahatını bozanlarındır. Sn. Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’nün günde 3 saatlik uyku ile Kepez’i Kepez yapmıştır.  Yeni Emek Mahalle Muhtarı Nail Gedik, Tütüncü sayesinde Yeni Mahallesi’nin şaha kalktığını söyledi. Şaha kalkan sadece Yeni Emek Mahallesi değil 66 mahalledir.  Hakan başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Kepez’de belediyemiz tarafından kazandırılan, Antalya’da ilk olacak kodlama atölyesi yapılacaktır.  Siz sevgili öğrencilerimiz, kodlama derslerini alacak,  geleceğin robotlarını yapacaksınız.  Başkanımızın bu çalışkanlığı ve azmi heyecanından ve insanları sevmesinden kaynaklanmaktadır.  Bilişim Teknoloji sınıfımızın okulumuza hayırlı uğur olmasını diliyorum” diye konuştu.

ÇALIŞTIKÇA HEYECANIMIZ ARTIYOR

Bilişim sınıfı açılışında son konuşmayı,  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptı.  Çocukların coşkulu tezahüratları arasında kürsüye gelen Başkan Tütüncü, öğrencilere müjdeler verdi.  Bugün büyük bir mutluluğu yaşıyoruz.  Yeni Emek Mahallesi’ne yapılan belediye yatırımlarından bahseden Başkan Hakan Tütüncü; “Bugün ismi çok güzel ve mütevazı okulumuza gerçekten gençler için, öğrencilerimiz için çok anlamlı bir eseri kazandırıyoruz.  Burada eğitim gören 330 öğrencimiz, bilişim teknolojileriyle daha iç içe olacak. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bilişim sınıfımız hayırlı uğurlu olsun. Yeni Emek’te çok önemli bir değişim ve bir gelişim var.  Yeni Emek, yepyeni bir emek oldu. Burası kentsel dönüşümle modern konutların daha güzel bir yaşantının olduğu örnek ve güzel mahalle haline geliyor. Etrafımızda güzel okullar, yurt binaları yapılıyor.  Bütün bunlarla birlikte içinde bulunduğumuz okulu yenilemek bizlere nasip olacak.  Bütün bunlarla beraber,  Yeni Emek aynı zamanda eğitim noktasında çok farklı bir yere yerleşmiş güzel bir mahalle, güzel bir mahalle halini alıyor.  Çalışmamız ve heyecanımız artarak devam ediyor. Biz ne kadar çok çalışırsak o kadar çok heyecanlanıyoruz.  Ne kadar çok çalışırsak da o kadar da bölgemizi ve şehrimizi geliştirme imkânına sahip oluyoruz. Bu gelişim trendini el ele gönül gönüle devam ettireceğiz. Daha büyük emekleri, daha büyük eşler ve daha büyük projeleri hayata geçirmek bizlere nasip olacak” diye konuştu.

TÜTÜNCÜ: DOKUMA ARAZİSİNİN TAPUSUNU ALDIK

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında,  Dokuma arazisi ile ilgili yaşanan son gelişmeyi de aktaran Başkan Tütüncü, dün itibariyle Dokuma’nın tapusunu aldıklarını söyledi.  Antalya’nın elinden uçup gideceği düşünülen arazinin artık tamamen Antalyalılara ait olduğunu vurgulayan Tütüncü; “Dün Kepez tarihi için çok önemli bir gündü.  Yıllar yılı şehrin elinden uçup gideceği konusunda endişe duyulan Dokuma arazisi dün itibariyle tamamen Antalyalıların oldu.  Tapu dairesinde dün tapumuzu aldık ve Allah’a şükürler olsun o korkulu süreci tamamen nihayetlendirmiş olduk. Hemşerilerimize sözümüz vardı. 488 dönüm arazinin tamamı Antalyalıların olacaktı. Allah’a binlerce şükürler olsun güneş Kepez’e bugün çok farklı bir şekilde doğdu.  Evden çıkarken çok daha büyük bir huzur ve mutlulukla çıktık. En önemli sözümüzü yerine getirmiş, Dokuma’yı gerçek sahibine, halkımıza teslim edeceğimizi söylemiştik. Bugün o sözümüzü yerine getirdik.  Dokuma bundan sonra geleceğe bambaşka yürüyecek” diye konuştu.

DOKUMA’YA 5 BİN METRE KARELİK PORTAKAL BAHÇESİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma’ya 5 bin metre karelik yeni portakal bahçesi kurulacağını müjdeledi. Antalya’da eskisi gibi portakal ağaçlarının olmadığını, çocukların ve gençlerin bu kokuya hasret büyüdüğünü anlatan Tütüncü; “Çocuklar siz hayatınızda hiç portakal bahçesi gördünüz mü” diyerek müjdesini anlattı.  Tütüncü; “Antalya’ya gelenler hiç portakal bahçesi de göremiyorlar. Hem çocukların gezip eğleneceği hem de Antalya’ya gelenlerin ziyaret edeceği, dalından portakal koparabileceğiniz, girişinde ve çıkışındaki stantlarda ücretsiz portakal suları ikram ettiğimiz 5000 metre karelik portakal bahçesini de Dokuma Parkın içerisine kazandırıyoruz. Antalya’da eskiden her yerde portakal ağaçları ve bahçeleri vardı. Ama artık bunlar ne yazık ki kalmadı. Şimdi işte portakal meyvesini ağaçta görmeyen çocuklara o güzelliği göstereceğiz” diye konuştu.

 

ÇOCUKLARA OYUNCAK MÜZESİ SÜRPRİZİ

Konuşmasının son bölümünde okuldaki öğrencilere oyuncak müzesine gidip gitmediklerini soran Tütüncü; “Daha çok farklı müjdelerimiz olacak. Allah’ın izni ile heyecanımız devam ettiği sürece sizlerin yaşamaktan daha çok mutluluğu duyacağı şehri birlikte meydana getireceğiz. Buna yürekten inanıyorum. Neden? Çünkü destek sizden, gayret bizden...  Ben de size bir müjde daha veriyorum. Dünyanın en güzel oyuncak müzesini sizin için yaptık. O müzede tam 10 bin tane oyunca var.  En yeni oyuncağımız 25 yaşında. En eski oyuncağımız ise 7500 yıl yaşında.  Dünyanın her tarafından çocukların oynadığı oyuncaklar var.  O halde önümüzdeki hafta otobüsleri okulunuza gönderiyorum.  Öğretmenlerinizle birlikte oyuncak müzesine geziye gidiyorsunuz ve orada gün boyunca eğleniyorsunuz. Okulunuza çok güzel bir bilişim sınıfı yaptık. Okulunuzdaki bilişim sınıfı hep açık kalacak.  Bozulursa biz yenisini göndereceğiz”  dedi.  Tütüncü’nün oyuncak müzesi sürprizi çocukları çok sevindirdi.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

Bu haber toplam 5005 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim