Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2245.763
    %0.06
  • Dolar
    32.3328
    %0.07
  • Euro
    35.1462
    %-0.16

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

EYT’lilerin sesini duyan parti seçimi alır!

21 Ocak 2019 Pazartesi 02:55

Bu ülkede EYT diye bir grup var!

Emeklilikte yaşa takılanlar…

 Yani bu ülkeye vergisini sonuna kadar ödeyen, bu ülkede alın terinden başka geliri olmayanların oluşturduğu bir grup! Bir gece yarısı çıkarılan kanunla hakları gasp edilen, gelecekleri karartılan insanlar topluluğu… Onlar yıllardır bir mücadelenin içinde ve istedikleri tek bir şey var, haklarının geri verilmesi. 1999 yılında bir gece yarısı çıkarılan kanunla hakları elinden alınan bu insanlar, bugün muhteşem bir birlikteliğe imza atıyor.  Facebook’ta EYT isimli grupları var. Grubun 1 milyona yakın üyesi mevcut.  

Gruba üye her insanın hikâyesi farklı! Kimi zor şartlarda yaşamını devam ettiriyor, kimi hastalıkla mücadele ediyor. Ama buna rağmen mücadeleyi ve azmi ellerinden bırakmıyorlar. Bu gruptan yapılan paylaşımlar, ‘hak, hukuk, adalet, özgürlük, insanım’ diyen herkesi yakından ilgilendiriyor.

Özellikle siyasetçileri…

Ama ne yazık ki en çok da siyasetçiler tarafından aldatılıyorlar.  Kendi elleriyle seçip meclise gönderdikleri insanlar; ayak ayaküstüne atıp, bu insanların çağrılarına kulak tıkıyor. Bu güzel insanların seslerinin duyulmasına engel oluyorlar. 

Önümüzde bir yerel seçim var. Bütün siyasi partiler tek bir şeye odaklandı; o da yerel seçimlerde en fazla belediyeyi alabilmek.  Özellikle iktidar partisinin başarı kazanması, bu süreçte kritik önem taşıyor. İktidar partisi kritik illerde hâkimiyeti kaybederse, önümüzdeki genel seçimlere 1-0 geride başlayacak. Bu yüzden mümkün olabildiğince bu seçimi kazanmaları gerek.  Aynı şey muhalefet partileri içinde gerekli. Bu seçimde mümkün olabildiğince çok sayıda belediye başkanı çıkarmalılar. Aksi takdirde bunun acılarına da katlanmak zorunda kalacaklar. 

Hem iktidar hem de muhalefet partisinin seçim stratejilerine bakıyorum, inanamıyorum. 1 milyondan fazla EYT’ linin mağduriyetinden söz eden yok. Özellikle iktidar partisi, ekonomiye zararı dokunur diye EYT’lileri görmezden geliyor. Zengin işadamlarından alınmayan vergilerin toplamı bile EYT’lilerin maaşını ödemeye yeter!

Siyasi partilere verilen trilyonlarca lira para, Milletvekillerine verilen maaşlar, lüks tüketim ve israf ekonomiye zarar vermiyor; EYT’liler veriyor öyle mi?

Ama iş kendilerine gelince öyle değil. 2 yıl görev yapıp milletvekili maaşı almak hangi insani değere ve ahlaka sığıyor? Bu 80 milyon insanın kul hakkına girmek değil mi? Bir taraftan 20 yıl çalış emekli olama, diğer taraftan 2 yıl yan gel yat 5 bin lira emekli maaşı al! Oh ne güzel!

EYT’liler bu seçimde akıllı davranıp ona göre oy verirse, bu düğüm çözülür!

 

Bu yazı toplam 2666 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim