Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

GATA

08 Ekim 2020 Perşembe 00:04

Gülhani Askeri Tıp Akademisi (GATA) dendiğinde aklıma çocukluğum gelir. Ortaokul zamanlarında bir dönem asker olmanın hayalini yaşamıştım. Subay olarak orduda görev yapmak, teğmen, yüzbaşı, binbaşı gibi rütbelerle iyi bir kariyer elde etmek istiyordum. Tabi başvurudan personel alımına kadar her şeyi tek başına araştırmaya başladım.

Tabi o dönemin çocukluğu şimdiki gibi değil.

Şimdi kendi çocuğumuzu sokağa göndermeye korkuyoruz!

Neyse…

O dönem şimdi adını hatırlamadığım bir grup rütbeli insana, subay olmanın kriterlerini soruyordum. Askeriyelere gidiyor, rütbelilerle sohbet ediyor bir şekilde orduya girebilir miyimin cevabını arıyordum. O dönem, Halkalı’da görev yapan subay bir abi, bana tüm kriterleri anlatmaya başladı.

“Evvela sağlığının elverişli olması şart” dedi.  “Gülhani Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tetkiklerin yapılır, eğer sağlığın elverişli ise, orduya kabul edilebilirsin. Sağlığın elverişli değil ise tüm sınavları kazansan bile orduya kabul edilmezsin” diye de uyardı.  O günden sonra GATA ismi aklımda büyük bir yer kapladı. Bana olağanüstü bir yermiş gibi geldi. Sanki dünyanın en mükemmel doktorları orada, sanki dünyanın en özel, en kaliteli sağlıkçılarının orada olduğunu düşünüyordum. Biraz da korkuyordum bir şey bulurlarsa diye…

Sonra gel zaman git zaman GATA’da görev üst düzey doktor subay ile yolumuz kesişti. Ona da anlattım hayallerimi.  Beni can kulağı ile dinleyen doktor öylesine karizmatik, öylesine bilgili, öylesine derin bir kişilikti ki, sureti hala hafızamdadır.

Geçtiğimiz günlerde tuhaf kıyafetlerle, sosyal medyada gündem olan sakallı adamın GATA Başhekim yardımcısı olduğunu öğrenince, inanın içim burkuldu.   Hemen aklıma o eli yüzü temiz, karizmatik doktor subay geldi.  O güzelim GATA’yı böylesine hastalıklı kişilerin işgal ettiğini bilmek; anlatılmaz bir üzüntü, anlatılmaz bir burukluk.

Sosyal medyada oluşan tepkilerden sonra bu kişi görevden alındı. Kişinin birçok videosunu önüme neresi gelirse oradan izledim. Aman Allah’ım, böyle bir şey olamaz!

Erkeklere “kadınlarınızdan boşanmayın, ikinci bir eş alın” tavsiyesinde bulunan bu kişi,  sünnet kıyafetini andıran bir kıyafetle, Osmanlı padişahlarından 2. Mahmut'a pantolonu ülkeye getirdiği için tepki gösteriyor.  

 Daha neler neler…

Bu kişi bu kafayla nasıl doktor olmuş, GATA’ya başhekim yardımcılığına kadar nasıl yükselmiş inanılır gibi değil. Tabi elbette, bu konuya ilişkin çok sayıda iddia var, onlara değinmek istemiyorum. Türkiye’de bu ve buna benzer kişilerin devlet dairelerinde yer işgal etmemesi lazım. Gerçekten işini bilen, bütün zihni kötülüklerden arınmış, liyakat sahibi insanların devlet dairelerine gelmesi gelmesi gerekiyor. Sağlıktan eğitime, eğitimden tüm kadro ve liyakat sistemi yeniden ele alınmalı.

“Şucu, bucu” olmanın bu ülkeye bir yararı yok, bunun acısını yine bu ülkenin çocukları çekecek…

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 1051 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim