Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Geri Kalmışlık Kader mi?

19 Haziran 2019 Çarşamba 07:00

21 Asrın ilk çeyreğindeyiz.

100 yılık Cumhuriyet rejimi ile haşır neşir olduk. Ama Ortadoğu mantığı olan kölelik zihniyetinden bir türlü kurtulamadık!

Demokratik hukuk devleti; vatandaşın temel hak ve hürriyetinin güvencesidir. Dünya’da Cumhuriyet rejimi tüm insanlık için bir fazilettir.

Cumhuriyet’le idare edilen en kötü ülke, Ortadoğu ülkeleri için de en iyi idare edilen ülkeden onlarca defa daha demokrattır.

Ortadoğu coğrafyasın da 19 ülkenin 18’i Müslümandır. Ancak tamamına yakını yeraltı ve yer üstü zenginleri olmasına rağmen; Açlık, susuzluk, fakirlik, adaletsizlik, hukuksuzluk, cehalet diz boyu…

Bu ülkelerin başında bulunan Kral, Cumhurbaşkanı, Başbakan velhasıl her kimlerse % yüzü erkektir. Devlet idarecileri tabiri caizse “Krallar gibi yaşarlarken ” vatandaşına,  Camilerde, halk evlerinde, sivil toplum örgütleri gibi halkın toplanması gereken her yerde görevli hocalar tarafından halkına sadece “şükür etmelerini öğretmektedirler”. Yani geri kalmışlığı Müslümanlığa bağlayarak “Krallarını kral gibi yaşatmak” istemekteler… 

Müslüman ülkelerinin tamamı Din, Mezhep, Irk ve cennet vaadi ile kandırırlarken, cahil, kindar, yobaz kalmalarını sağlayarak daha iyi yönetilmesini sağlamaya çalışıyorlar.

Müslümanlar ne yazık ki; İlim ve bilimden uzak her şeyi din ve iman gücüyle hal etmeye çalışmaları İslam’a yapılan en büyük ihanettir. Ne demişti Hz. Muhammet: “İlim Çin’de ise git getir”.

Ortaçağ’da İslam din âlimleri, icatlar, keşifler, buluşlar yaparken, 21 asrın ilk çeyreğinde, yobazlarla, dincilerle, kinciler ve terörlerle anılır olmasının en önemli nedeni kendilerini din adamı sayan bazı zındıkların vermiş oldukları kulaktan dolma din ve imanla ilgisi olmayan saçma sapan fetvaların sonucudur.

“İlimden gidilmeyen yolu karanlıktır “ diyen Pirimiz Hacı Bektaş Veli’nin yolundan gidilmiş olunsaydı, karanlıktan aydınlığa çıkmış bir ülke sahibi olacak ve Dünya’ya da örnek teşkil etmiş olacaktık.

Bu milleti gözünün içine bakarak yalan söyleyen ve dini kullanan politikacılar ve  Kendilerini din adamı sayan dinciler Müslüman dininden ellerini çekmediği müddetçe biz Anadolular Ortadoğulu olmaktan kurtulamayacağız…

Bu yazı toplam 1610 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim