Bugün 08 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2400.893
    %-0.46
  • Dolar
    32.2647
    %-0.16
  • Euro
    34.6857
    %-0.36

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Google’da en çok neleri aradık?

25 Aralık 2021 Cumartesi 23:22

 Aralık ayındayız. 2021 yılını 2022 yılına devretmek için günleri sayıyoruz.  2021 yılı bize ve tüm insanlığa uğursuz geldi. 2021 yılının Mart ayında ortaya çıkan Korona virüs nedeniyle,  hepimiz evlere kapandık. Bu hastalık yüzünden milyonlarca insanımız yaşamını yitirdi.  Yetmedi, ülkemizin farklı bölgelerinde türlü türlü afetlere tanık olduk. Umarız 2022 yılı kaybettiklerimizi geri alabildiğimiz, geleceğe umutla bakabildiğimiz bir yıl olur.

Her yılın sonunda o yıl ile ilgili çeşitli muhasebeler yapılır.  2021 yılının enleri kapsamında araştırmalar yapılır ve bu araştırma sonuçları kamuoyu ile paylaşılır.    

Dünyanın en popüler arama motoru Google’da 2021 yılının arama trendlerini açıkladı.   Şirketin araştırma sonuçları elbette çok çarpıcı.  

Korona virüsün çok yoğun olduğu dönemlerde kısıtlamalar başlamış, tüm okullar tatil edilmiş, öğrenciler eğitimlerine uzaktan devam etmek zorunda kalmışlardı.  İlk, Orta ve Lise öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı EBA sistemi üzerinden öğrenimlerini devam ettirmişlerdi. Bu yüzden 2021 yılında EBA, en fazla aranan kelimeler arasında birinci sırada yer alıyor.

Tabi EBA, hizmete girdiği ilk dönemde bazı sıkıntılar yaşatmıştı öğrencilere. Artık sistem oturdu. Birbirinden özel ve kaliteli içeriklerle bu platform üzerinden öğrenciler ders tekrar yapabiliyorlar.

2’nci sırada yer alan Squid Games ise, dünyanın popüler dijital platformunda gösterime giren,  yayına girdiği andan itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan bir sinema filmi.  Birinci sezonu 10 bölümden oluşuyor.  Kore’de oynanan çocuk oyunları üzerinden tasarlanan ve içeriğinde şiddet barındıran bir film.

Uzmanlar; tüm dünyada izlenme rekorları kıran bu filmin, 18 yaşın altındaki çocuklarda izletilmemesi gerektiğini açıklamıştı. Çocuklarda ruhsal ve fiziksel etkilere neden olan bu film, 2021 yılında Google’da en çok aranan kelimeler arasında 2’nci sırada yer almış.

Google’ın en fazla aranan kelimeler listesinde Açık Öğretim Lisesi 3’ncü sırada yer alıyor.  4’ncü sırada Mesut Özil,  5’nci sırada ise Elmalı Davası yer alıyor.

Google’ın en fazla arananlar kişi listesinde Mesut Özdil birinci sırada yer alıyor.  Mesut Özili Türk Voleybolcu Ebrar Karakurt takip etti.  Igor Gorgonzola Novara takımına transfer olan milli voleybolcumuz, hem özel hayatıyla hem de başarılarıyla gündemde yer alan bir isim.

 Arama listesinde Burak Elmas 4’ncü sırada yer alıyor. Burak Elmas, Galatasaray’ın yeni başkanı. 44 yaşındaki genç işadamı, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra en merak edilen ve Google’da en çok aranan 4’ncü isim olmuş. 

Arama listesinin 5’nci sırasında, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ise yer alıyor.

 Her hafta birbirinden ilginç ve özel teknoloji haberlerini bu ekranlardan sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Teknoloji haberlerimiz ile ilgili düşünce, görüş ve önerileriniz varsa lütfen bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.

Lider TV ve Lider Haber Youtube kanalımıza abone olmayı, bildirim zilini açmayı   unutmayın.  Facebook, Instagram hesaplarımız üzerinden de bizlere ulaşabilir, görüş ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz.  

 

Bu yazı toplam 1636 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim