Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2389.586
    %-0.23
  • Dolar
    32.3116
    %-0.00
  • Euro
    34.7079
    %0.81

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

İnsanoğlu ders almıyor

09 Şubat 2021 Salı 00:49

İnsan elindekinin kıymetini ancak kaybettiğinde anlıyor.  Yüce Hak’tan bize tahsis edilen emanetin kıymetli olduğunu, günümüz insanı ancak kaybettiğinde anladı.   Dostluğun kıymetini yalnızlıkta, yaşamın kıymetini ölüm anında, sevincin kıymetini hüzün çöktüğünde anlayanların sayısı artıyor ama bir türlü kendilerini düzeltmiyorlar.

Bugün sokaktan geçen yüz kişiye;  ‘2019 yılına dönmek ister misiniz’ diye sorsak,  tamamı, ‘dönelim’ der.  Oysa o dönemde fark etmediğimiz pek çok şeyin güzelliğini, bugünün koşullarına ayak uydurduğumuzda fark ediyoruz.  Özgürlüğün, sağlığın ne kadar önemli olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz.

 Peki, yaşadıklarımızdan ne kadar ders alıyoruz?

İnsanoğlu hiç ders almıyor.

Dünde almadı, bugün de almıyor, gelecekte de almayacak.

Ders almadığı gibi, kötü alışkanlıklarına yenilerini ekliyor.  Virüsün varlığı, ağzımıza geçirdiğimiz o kötü maskeler,  insanoğluna ders olmuyor.  Marketçi müşterisini, müşterisi başkalarını kazıklamanın peşinde! İyilik, doğruluk ve dürüstlüğün bu dünyada yeri kalmamış.  Dürüst olduğunuzda acı çekiyorsunuz. Sistem sizi namussuz olmaya, başkalarını kandırmaya itiyor adeta!

Bu düzen böyle devam edemez! Acı çeken iyi insanların, hor görülen dürüstlüğün ahı bu dünyanın çarkına derman olmaz, olamaz! 

Bu nedenle bu ülkede anayasadan önce Türk Ceza Kanunu değişmeli. İnsanların hakkı, hukuku, değerleri, insafsızların vicdanına terk edilmemeli. Toplumun temel taşını oluşturan değerlerin korunması, çocukların ve ailelerin korunması için buna ihtiyacımız var.

  Dürüstlüğün, iyiliğin ve merhametin yeniden tesis edilmesini istiyorsak bunu yapmalıyız. 

Hırsız, bir kişinin evini soyuyor, malına ve mülküne çörekleniyor, polis tarafından yakalansa bile salıveriliyor.  Yolda masum insanlar çocuklarının gözleri önünde darp ediliyor,  bunu yapan kişiler adeta ödüllendirilircesine salıveriliyorlar.  Kadınlar, çocuklar bu ülkede tecavüze uğruyor, göz göre göre sokakta öldürülüyor ama kimsenin umurunda olmuyor.  Toplum adeta kural tanımazlığa alıştırılıyor.  Sadece bu mu? Bir insanın telif hakkı göz göre ihlal ediliyor, tahrip ediliyor buna kimse dur demiyor, diyemiyor!  Kuralsızlığı, ahlaksızlığı kitaba uyduran bir toplum, bir dünya, bir medeniyet iflah olur mu sizce?

Olmaz, olamaz!

Adaletin olmadığı yerde virüste olur, depremde. Çığ da olur, kuraklık da. 

Kadınlara kıyanlara, yetim hakkı yiyenlere, temiz alıp pis satana, gıdaya hile katana, çalışmadan servet bulana, çocukları ağlatana, haine alkış tutana, işi yalan dolan olana, “dur”  demezseniz, ilahi bir kudret gelir sizi durdurur!

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 1740 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim