Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

iPhone 8 fiyaskosu

19 Eylül 2017 Salı 13:30

 Geçtiğimiz günlerde merakla beklenen,  iPhone modellerinin tanıtımı yapıldı. Firmanın CEO'su  Tim Cook tarafından yapılan tanıtım,  teknoloji severleri pek tatmin etmişe benzemiyor.  Forum sitelerinde, sosyal medya da ve  You Tube'da yeni iPhone modelleri ile ilgili yapılan yorumlar, Apple'ın artık kendisini tekrar etmeye başladığı yönünde.

Rakip firmaların yıllar önce kullanım hayatımıza renk kattığı özellikleri, en son tanıtım toplantısında büyük bir yenilik gibi gözler önüne süren Apple, kendine bir çeki düzen vermeli. Gördüğüm, duyduğum ve okuduğum tüm yorumlar, benim ifadelerime destek veriyor.  Bu yıl 3 ayrı model karşımıza çıktı; iPhone 8, iPhone 8 plus ve iPhone X

iPhone 8 ve 8 Plus, bu yıl teknoloji meraklılarını hayal kırıklığına uğrattı desek abartmış olmayız.  iPhone 7 ve 7 Plus'un neredeyse bire bir aynısı olan modeller için  daha önce çok sayıda görüş ortaya atılmıştı. Tanıtım da ortaya çıkan tek gerçek, yeni modellerin bir önceki modelle aynı olduğuydu. İnternet sitelerinde ve tartışma forumlarında sıkı iPhone kullanıcıları,  iPhone 7 modelini  iPhone 8 ile değiştirmeye gerek olmadığını söylüyorlar.  Bu artan görüşler,  Apple'a gelecek açısından kötü sinyaller veriyor.

Apple'ın iki modeli iPhone kullanıcılarını etkilemese de, üçüncü model olarak piyasaya sürülecek iPhone X, herkesi etkilemeyi başardı.  Özellikle yüz tarama teknolojisiyle açılan kilit ekranı, onca hayal kırıklığı arasında en makul kabul edilebilir bir yenilikti. Ancak 1 milyonda bir hata payına sahip Face ID adı verilen yenilik, tanıtım toplantısında çalışmadı. Bu hata sonrası yapılan açıklama ise sosyal medyada alay konusu oldu.  

Türkiye'de yaklaşık 6 bin liradan satılması beklenen iPhone X'in bizlere sunduğu bir diğer yenilik ise animoji oldu.  Mesajlaşma özelliğinde kullanılacak animojiler, kullanıcının yüz ifadeleri ile uyumlu çalışıyor.  SnapChat gibi popüler mesajlaşma uygulamalarında hali hazırda kullanılan animojiler, iPhone severleri tatmin etmemişe benziyor.  Tim Cook'un tanıtım toplantısında dışkı animojisi ile espri yapmaya kalkışması ise büyük bir dramdı.

iPhone X'in, yani 10'uncu yıla özel olarak üretilen telefonun ekranı ise değişim adına sevindirici bir gelişme. Yepyeni 5.8 inç Super Retina ekran, bu toplantının gösterilebilecek tek yeniliğiydi diyebiliriz. OLED teknolojisine sahip bu ekran, gerçeğe en yakın olağanüstü renkler, gerçek siyahlar, yüksek parlaklık ve 1.000.000:1 kontrast oranı sunmayı vadediyor.

Apple'ın bizlere sunduğu yenilik komedisi kablosuz şarj özelliğinde de karşımıza çıkıyor.  Dünyada ilk kez Apple tarafından ortaya çıkarılmış bir yenilik gibi sunulan teknolojiyi bundan neredeyse 3 sene önce Nokia çıkarmıştı.   Olsun, bu da iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'a göre bir yenilik diyelim ve geçelim...

iPhone X'in en güzel yanı, gerçeğe yakın fotoğraflar çeken kamerası. Keskin ön planlar ve profesyonelce flulaştırılmış arka planlar, gerçekten heyecan verici bir kullanıcı deneyimine olanak sağlayacak gibi görünüyor.

 Ülkemizde bir  işçinin 4 ay çalışarak alabildiği telefon, ülkemize giriş yaptığında çok satar mı orası bilinmez. Ancak bilinen tek gerçek, Apple, kendisini sevenleri, takipçilerini hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor ve Steve Jobs'un kemikleri sızlıyor...

 

Bu yazı toplam 953 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim