Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Ergün Efe

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ergün Efe

İstanbul Havaalanı ülkemize hayırlı olsun

26 Ocak 2019 Cumartesi 06:50

 Sanırım yeni havaalanına taşınmayan tek şey “Atatürk” adı oldu. “Amma da olayı büyütüyorsunuz” diyenler, “İzmir’de ‘Adnan Menderes havaalanı’ yer yetmezliği yüzünden az öteye taşınmak zorunda kalsa ve adı ‘Adnan Menderes havaalanı’ yerine “İzmir havaalanı” olarak değiştirilmiş olsa, acaba o zaman da yine “Amma da olayı büyütüyorsunuz” derler miydi? “Atatürk adından rahatsız değiliz, ancak her yeri Atatürk’ün heykeli ve söyledikleri ile doldurmanın anlamı ne?” diyenler ya çok naif ya da samimi olmadığını düşünüyorum.

Bu yanlış anlaşılmışlığın ana sebebi kimi marjinal çevrelerin pozitif hukuk ile idare edilen bir Türkiye’yi içine sindirememeleri ile alakalı. Kendilerini haklı göstermek için de Kuran’da ki kimi ayetleri siyasi amaçlı (kendi zihniyetlerine hizmet edecek şekilde) kullanmaktadırlar. Oysa, “Allah aşkına, puta tapınan tek bir kişi bile tanıyor musunuz?”, “Çarşıya indiğinizde, hiç herhangi bir heykelin karşısına  geçip namaz kılan bir insana rastladınız mı?” Bu düzmecenin insanımızda zaten zerre kadar karşılığı yok!

Ama tabi ki dert başka.

Bir türlü uyuşamadıkları ülkemizin kuruluş felsefesine darbe vurmak. Dert bu! Gerçek apaçık, ortadadır. Olay, insanlarımızın kahramanlarına karşı beslediği sevginin, onlara karşı yüreklerinde barındırdıkları büyük bir saygının sembolize edilişidir. Hepsi bu! Maalesef, bu marjinal çevreler insanımızda zaten zerre kadar karşılığı olmayan ‘heykele tapınma’ gibi gereksizlerle kafalarını karıştırmaktadırlar.

Bu strateji ile amaçları insanlarımızın Atatürk düşmanı olmasını sağlamak, sayılarını olabildiğince çoğaltmak ve en nihayetinde kendi Dünya görüşlerini ülkemizde siyasal olarakta egemen kılmaktır. Bir insanın bir demir parçasına (heykele) tapınması başlıbaşına patolojik bir durumdur.

Öyle bir kişi sorgusuz sualsiz ruh hastalıklarına nakl edilir, kimseye zarar vermemesi için de zaten müşahede altında tutulur. Onun için “Heykele tapınıyorlar” gibi ift iralar adli bir durum olduğu gibi, aynı zamanda milletimize yapılmış büyük bir saygısızlıktır da! Sizlere, Anadolu’da bin yılı geçkin bir serüveni olanlardan değil, kuruluş tarihi dahi 243 yılı geçmeyen ABD’den örnek vererek bitirmek istiyorum. ABD’nin en çok önem verdiği dört kurucu liderden  biri George Washington’dur. Atatürk’ün heykelinden ve onun önemli sözlerinin okullarda veya üniversitelerde asılı olmasından rahatsız olanlar, George Washington’un heykelini ABD’lilerin hangi meydanlara diktiğini, adını, ifadelerini nerelere astıklarını da acaba hiç merak ediyorlar mı? ‘Heykeli meydanlarda’, ‘Dolar’ın üstünde’, ayrıca adını ‘Washington Post’ (gazeteye), ‘Washington Bridge’ (köprülere), Washington School’ (okullara) ‘Washington University’ (üniversitelere), ‘Washington museum’ (müzelere) Washington High School’ (liselere), Washington Airport’ (havaalanına) vermişler.

Dahası var, ‘Washington DC’ (Başkent), o da kesmemiş, ‘Washington’ adında eyalet bile var! Daha sayarım da, ansiklopedi olsa içine sığmaz, dar gelir. Her ülke, ülke kurucusunun adını mutlaka bir havaalanına verir, bizde ise kaldırılır. Hemde, “İstikbal göklerdedir” diyebilecek kadar öngörü sahibi olan bir kurucunun adı! Dünya’da, kurucusunun adını hiçbir havaalanına vermeyen tek ülkeyiz. O ünvan artık bizde. 

Bu yazı toplam 3362 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim