Bugün 08 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2400.893
    %-0.46
  • Dolar
    32.2647
    %-0.16
  • Euro
    34.6857
    %-0.36

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Kaleiçi Festivali

09 Ekim 2019 Çarşamba 06:44

“Akşam ticaretini nasıl canlandırabiliriz?’’ tartışmalarının sık sık gündeme geldiği bugünlerde Muratpaşa Belediyesi’nin artık gelenekselleşmeye yüz tutan etkinliklerine farklı bir parantez açmak istiyorum.

‘Kaleiçi Old Town Festivali öncesinde hazırlıklarını sürdüren Muratpaşa Belediyesi; gerçekten bu hamlesi ile yeni bir sinerji yarattı. Hele ki; Kaleiçi gibi büyük bir potansiyelin ‘’tanıtımı’’ noktasında bu festivalin can simidi görevini üstlendiğini söyleyebilirim.  Evet… Muratpaşa Belediyesi tarafından 4 yıldır düzenlenen, ‘Kaleiçi Old Town Festivali’, bu yıl 10 Ekim Perşembe günü başlayacak. 4’üncü yılında, 3 kıtadan 23 ülke 48 şehrin katılımıyla gerçekleşecek olan festivalde, birbirinden farklı etkinlikler yapılacak.

Bu yıl Ukrayna’nın onur konuğu ülke olarak yer alacağı festivalle, Üç Kapılar, Hıdırlık Kulesi, Kale Kapısı gibi anıtsal mekanlar, günün her saati birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Festival, 13 Ekim’e kadar devam edecek. 4’üncü yılında, 3 kıtadan 23 ülke 48 şehirin katılımıyla gerçekleştirilecek festivalde, 11 Ekim Cuma günü forum düzenlenecek. Kaleiçi gibi gündelik yaşamın devam ettiği, yaşayan antik kentlere sahip şehirlerin bir araya geleceği platformun kuruluşunun ilk adımı olan formun sonunda bir deklarasyon da yayımlanacak.

Hep vurguladığım gibi; turizmin birleştirici, bütünleştirici, sevgi, saygı ve hoşgörüyü bünyesinde barındıran bir ruhu var. Kaleiçi festivali farklı medeniyetlerin, kültürlerin, yüzlerin, kimliklerin  ve dillerin buluşma noktası olma yolunda ilerliyor. Elbette evrensel sanat ve kültürel temalarla bu bağını pekiştiriyor.

10 Ekim’de start alacak bu etkinliğin her geçen gün etki ağını güçlendirmesi ortak hedef olmalı… “Daha çok kültürel alışverişe, arkadaşlığa, kardeşliğe, barışa, sevgiye ihtiyacımız olduğu gerçeğinden hareket ederek dünyadaki bütün tarihi kentlerle güçlü bağlar kurmak için birçok adım attık. Kaleiçi Old Town Festivali, attığımız bu adımlarını sonunda her yıl daha fazla ülke ve şehir tarafından tanınan bir festival haline geldi.

Festivali konuşmaya başladığımız ilk günden itibaren old townlara, yaşayan antik kentlere sahip şehirlerle kalıcı bir insanlık, turizm ve kültür köprüsü inşa etmek isteğimizi, ortak bir paydada buluşmak ve bunu da sürdürülebilir kalmak istediğimizi ifade ediyorduk.

Bu yıl festivalimiz, bu iddianın ve isteğin artık gerçeğe dönüşmeye başladığına hep birlikte tanıklık edeceğiz” 

Bu yazı toplam 328 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim