Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Kamer Yengeme Veda

14 Ekim 2023 Cumartesi 13:51

Artık orta yaşlara geldiğinizin birçok işaretleri olabiliyor. Vücudunuz bu işaretleri verebiliyor. Ama birde vedalarda yaş almaya başladığınızı gösteriyor. Etrafınızda çocukluğunuzdan kalan isimler hatıra olmaya başlıyor. Son zamanlarda daha doğrusu son yıllarda etrafımızda azalan yakınlarımızda çoğaldı. Döşemealtı Camili köyünde Gazipaşa ilçesinden gelen bir sülale vardır. O sülale içerisinde de Kamer adı devam ediyor. Akrabalarımın arasında sarışınlık ve yeşil mavi gözlük vardır. Kamer de Ay demek. Ve "Ay" ne kadar güzelse inanın o adı taşıyanlarda hakkını vermektedir.


 Uzun zamandır rahatsızlığı devam ediyordu. Ama esas yengemi özlem içerisine iten rahmetli kuzenimin erken vefatı olduğunu söyleyebilirim. Antalya iş dünyasının yakından tanıdığı Suntaş Nakliyat kurucusu köyümüzde Patron lakaplı Mehmet Ali Taş en büyük dayımdı. O vefat ettikten sonra çok kısa bir süre içerisinde kuzenim Muammer Taş da gitti. O gün biz nasıl yandık kelimeler hala boğazımda düğümleniyor. Hayatım boyunca unutamadığım sahne Kamer yengemin rahmetli Muammer Taş'ın salını taşırken arkasından bakmasıydı.


   Hala düzenli olarak yapmadığım için kendime bozulduğum bir çalışmam var. Köyümdeki ihtiyarların konuşmalarını kaydediyor ve paylaşıyorum. Rahmetli Terzi amcamın var. Hele o zamanlar ETV de köyümüze sağlık evi isterken bir tarafta babamın en büyük ağabeyi Terzi lakaplı Ahmet Ali Köktürk öbür tarafında annemin en büyük ağabeyi Mehmet Ali Taş tam ortalarında ben. Televizyon kameralarına Döşemealtı Camili köyü için ebe hanımın kalacağı sağlık evi istiyoruz. Konuşmasını yapmıştım. Sonra da amcam ve dayım. Ne bileyim yok işte kayıtları
 Oysa köyde yaşlanan her insanı kaydetmek lazım. Sesi hatıra kalsın diye. Kamer yengemin var şimdi.

Kolunda yel denilen bize özgü ağrı kestiğine inanılan motiflerle. Babasını dedesini anlatıyor. Camili-Ekşili diyor. Elbette fotoğraflarda var. Ama gelecek kuşaklara kalacak konuşmaları da var.       

Cenazesine uzaktan yakından sevdikleri katıldı. Cenazeyi köye getirdiğimizde Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul ile beraberdik.Öğle namazında Ak Parti eski ilçe başkanı Bekir Kıvrım ile yan yana idik. Cenaze namazında Döşemealtı eski Belediye başkanı Nurettin Tursun, Kuran Tilvetinde Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ile yan yana idik. Akşam da Kepez Hastanesi Başhekimi Ramazan Gürkan misafirimizdi. İkindileyin de Menderes Dal. Cenazeye MHP ilçe Başkanı Kadir Gürcan ve MHP eski ilçe başkanı Yusuf Oktar da katıldı. Saadet Partisi ilçe başkanı Metin Kandemir, Ak Parti Büyükşehir Belediye encümeni Muhammet Ural, Döşemealtı muhtarları ve CHP encümeni Abdi Yaraşcı,Karataş Kooperatif Başkanı Mehmet Özen bunları neden yazıyorum biliyor musunuz? Sağolsunlar hepsi önceden tanıdığımız misafirlerimiz başımızın üstünde yerleri var. Yaklaşan bir yerel seçim var. Döşemealtı ilçesi ne olursa olsun cenazede düğünde bayramda birleşir. İnşaallah yaklaşan seçim ilçemizde kırgınlıklara küskünlüklere yer açmaz.
 Kamer yengem özlediklerine kavuştu. Şimdi hatıralar arasında yer alacak. Allah taksiratını affeylesin.

Bu yazı toplam 963 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim